EUR: 317,34 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Milliárdokat keresett a Vidi

Jól jött a MOL Vidi FC-nek az Európa Liga-szereplés. A fehérvári együttes több mint tíz millió eurót (3,3 milliárd forint) futballozott össze.

Szakmailag és pénzügyileg is megérte a MOL Vidi FC-nek az Európa Liga-szereplés. Az UEFA pénzdíjait vizsgálva közel 3,3 milliárd forint forint jön ki a végelszámolásnál.


Ez az összeg a következőkből tevődik össze: a BL-selejtezőben eljutott a play-offig, ezért 1,14 millió eurót (368 millió forint) szerzett, a rájátszásért további 5 millió euró (1,6 milliárd forint) járt, az EL-főtábla pedig alanyi jogon további 2,92 millió eurót (944 millió forint) jelentett. Ehhez jön még a csoportkörös győzelmek után kétszer 570 ezer euró (184 millió forint), az egy döntetlenért pedig 190 ezer euró (61 millió forint).

Ezekhez az összegekhez egyébként még hozzá kell számolni a közvetítési díjakból származó bevételt és a jegybevételt is.

Azzal, hogy a fehérváriak két győzelemmel és egy döntetlennel, azaz 7 ponttal zárták az Európa Ligát, a csapat koefficiense is nőtt, 4,25-ről 9-re. Ez egyébként új rekordnak számít a Vidi hivatalos honlapja szerint. A klub azt is kiszámolta, hogy mire ment volna idén a Vidi ezzel a koefficienssel. A BL-ben nem sokra, mert a második selejtezőkörben a legalacsonyabb koefficienssel rendelkező Malmö 14-gyel állt a nyáron. Az EL nem bajnoki ágán viszont már attól sem lettek volna messze, hogy a 3. körben is kiemeltek legyenek, hiszen az utolsó kiemelt Apollon Limassol 10-es értékkel szerepelt a selejtezőkben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.