EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Extra

Milliókat adományoztak a fóti gyermekotthonnak a Csengetett, Mylord? rajongói

Kétmillió forintot adományoztak a Fóti Gyermekotthonnak a Csengetett, Mylord? rajongói.

Mint ismert szeptemberben hatalmas sikert aratott a Csengetett, Mylord! budapesti közönségtalálkozója. Az eseményt közösségi finanszírozásból oldották meg a szervezők, összesen hétmillió forint jött össze. A találkozóra azonban kevesebb is elég volt, így a fennmaradó kétmillió forintot a szervezők felajánlották a Fóti Gyermekotthonnak.


„A támogatóink köre és az adományok összege is csökkent az utóbbi időben, ezért ez nagyon jelentős összegnek számít az alapítvány számára. Elsősorban a gyerekfesztivált fogjuk ebből finanszírozni, de a gyerekeknek vannak speciális kívánságai is – a focilabdától egészen a jogosítványig –, amelyeket szintén teljesíteni tudunk ebből a keretből” – mondta el dr. Vágottné dr. Csizmadia Judit, az intézmény jogásza és a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány kurátora.

 

Mint ismert, az ország első Csengetett, Mylord? közönségtalálkozóját idén szeptember 22-én rendezték meg közösségi finanszírozásból, amelyet több mint 900 rajongó összesen 7,5 millió forinttal támogatott. Az eseményre hatalmas volt az érdeklődés, még a Guardian tudósítója is Budapestre érkezett, hogy beszámoljon az eseményről.


A találkozó sikerén felbuzdulva a szervezők jövőre is készülnek egy nagy durranással:

– Olyan óriási mértékben jöttek egyéb rajongói felajánlások, hogy az összegyűjtött összeget el sem tudtuk teljes egészében költeni. Így a megmaradt pénzt hamarosan eladományozzuk, ahogy azt korábban is ígértük. A találkozó akkora sikert aratott, amelyet elképzelni sem tudtunk, ezért folytatjuk a közös munkát a színészekkel, és tartogatunk még meglepetéseket a rajongóknak 2019-re – ígérte Szijj András, a találkozó egyik főszervezője.

Rendszeresen szóba kerül az is, hogy vajon a sorozat miért ilyen népszerű Magyarországon. Egyesek szerint ennek az lehet a magyarázata, hogy a Csengetett, Mylordban? éppen olyan, tipikusan angol karakterek szerepelnek – Mabeltől, az egyszerű munkásasszonytól egészen Lord Meldrumig, aki a Lordok Háza nagy hatalmú és dúsgazdag tagja –, mint amelyeket mi, magyarok elképzelünk, ha a szigetországra és az ott lakókra gondolunk. Ezenkívül kiemelendő az eredeti angol szöveg briliáns fordítása, illetve szinkronizálása is. A találkozón részt vettek a sorozat magyar hangjai – Pásztor Erzsi (Mrs. Lipton), Csere Ágnes (Rose, a szobalány), Győri Franciska (Madge Cartwright), Konrád Antal (James Twelvetrees) és Beregi Péter (Wilson kapitány) – és szinkronrendezője, Tomasevics Zorka is. Tőlük tudtuk meg, hogy néha egy-egy szón is mennyit gondolkoztak, vitatkoztak. Konrád Antal, aki Jamesnek kölcsönözte a hangját, például elárulta, hogy eredetileg „zsemle” szerepelt a szövegkönyvben.

– Mondtam, hogy James nem hívhatja csak egyszerűen zsemlének. Sokkal inkább zsömlének. De ez meg nagyon népies. Így jött, hogy mondja azt, hogy „zsömlye” – osztott meg egy apróságnak tűnő, de jellemző példát a szinkronszínész arról, miért is ülnek annyira tökéletesen a poénok magyar nyelven is.

Maguk a színészek is csodálkoznak a sorozat magyarországi sikerét látva, de azt mondják, talán a magyar nézők éppen úgy vevők az angol humorra, ahogy az angolok. Mindenesetre a színészek nem győztek ámuldozni a magyar nézők lelkesedését látva és megígérték, hogy újra eljönnek Budapestre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rátonyi Kriszta hálás az exének

  Rátonyi Kriszta hálás az exének

  Kirobbanó formában van Rátonyi Kriszta. A csinos műsorvezető jól is érzi magát a bőrében, de mint mondja, külsejével nem mindig volt elégedett.

 • Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres filmproducert

  Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres filmproducert

  Megtalálták egy tóban Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe – közölte csütörtökön egy lengyel belügyminisztériumi illetékes.

 • Gyász! Elhunyt Szaxi Maxi

  Gyász! Elhunyt Szaxi Maxi

  Hosszan tartó betegség után elhunyt Fekete Gyula. Szaxi maxi halálának hírét a gyászoló család tudatta a rajongókkal.

 • Ákos újra tarolt

  Ákos újra tarolt

  Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján augusztus 20-án.