EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Mindenkiben ott lakik egy aranyszívű szurikáta

Miért csak karácsony előtt gyűjtjük a jó cselekedeteket? Miért ne válhatnánk az év minden napjában a szeretet követévé? Vegyük észre azokat, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet, s lehetőségeinkhez képest, segítsünk rajtuk! Ez a most megjelent új regény: a Vágytól girhes csupa szív szurikátájának legfőbb tanítása.

A Vágytól girhes című könyv egy cselszövésért lelkesedő, melegszívű szurikáta budapesti kalandjait meséli el. Szuri, bár testben szurikáta, emberfeletti képességekkel bír, melyeket bevetve segít a rászorulókon. Akik oly sokan vannak: hajléktalanok, menhelyi kutyák, fogyatékkal élők, idős emberek, kiszolgáltatott örömlányok, no és az állatok. Jó cselekedeteit segítik erdők-mezők vadjai, és egy szokatlanul mély érzésű taxis, akit Szuri tanítványául fogad. Mert jó cselekedetekre mindig is szükség volt, van, és lesz.


Akárcsak tündérarcú szuperhősökre! Az író, Szabó Balázs Ákos Budapesten született az X generáció tagjaként. Irodalomtanár, az ELTE BTK volt oktatója, világutazó, a sport és az állatok szerelmese. Az ő nevéhez fűződik a Facebookon néhány éve végigsöprő, határokon átívelő verses kihívás, a “11 vers”, melynek eredményeként a magyar költészet gyöngyszemei heteken keresztül a népszerű közösségi hálózat legolvasottabb posztjaivá váltak. Balázs első regénye a Vágytól girhes című könyv a szőnyeg alá söpört, súlyos tabutémákat veszi célba. „Hogy miért épp egy szurikátára bíztam a főszerepet? Azért mert egy hihetetlenül bájos és szerethető regényhősre volt szükség. Így született meg az aranyszívű Szuri – meséli Szabó Balázs.

– A könyvemben a mongúzféle kisragadozó veszi a bátorságot, hogy máshogy lásson, érezzen és gondolkodjon, mint mi, és ezáltal együttérzésre tanít bennünket. Szturi meséjében néhány órára eggyé válunk azokkal, akik a világ árnyékos oldalán élnek, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet. Észre sem vesszük, mire a könyv végére érünk, fölöttük is kisüt végre a nap.”


Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.