EUR: 323,41 Ft
CHF: 290,77 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Kecskemét

Miről álmodik a platánfa?

Bemutatták Pásztor Andrea A platánfa álma című meseregényét a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Gyermekvilág részlegén. A könyv nagyobb óvodás és iskolás gyermekeknek íródott, de egy felnőtt számára is izgalmas, élvezhető olvasmány.

A Kecskeméti Televízió gondozásában megjelent mesekönyv egy kislány és egy platánfa különleges barátságát mutatja be a fa szemszögéből. Emellett a válás témájáról, a felelősségteljes barátságról, a gyerekek közti konfliktusokról, és emberi gyarlóságokról is mesél Pásztor Andrea első könyve.


Kriskó János, Pásztor Andrea, Nagy-Bán Kitti és Bán János a könyvbemutatón
Fotó: hiros.hu

A hiros.hu felelős szerkesztője azért választotta a platánfát a mese központi alakjának, mert mindig szoros kapcsolat fűzte ehhez a fafajtához, és általánosságban a fákat is mindig szerette. Kunfehértón nőtt fel, ahol a házuk előtt négy platán állt. Azt, hogy egyszer ténylegesen megálmodta, vagy éber állapotában ötlött fel benne a gondolat, hogy mesét írjon egy platánfa és egy kislány barátságáról, már nem tudná megmondani a szerző. Mindenesetre, régi álom vált valóra a mesekönyv megjelenésével.

A mesekönyv egy kislány és egy platánfa különleges barátságát mutatja be a fa szemszögéből

A könyvbemutatón Kriskó János televíziós szerkesztő beszélgetett a szerzővel, Pásztor Andreával, Bán Jánossal, a könyvet kiadó Kecskeméti Televízió ügyvezető főszerkesztőjével, valamint a mesevilágot gyönyörű illusztrációival megelevenítő grafikusművésszel, Nagy-Bán Kittivel.


– Andival folyamatosan kommunikáltunk. Látta, hogyan halad a folyamat, de szabad kezet adott teljesen ő is és a kiadó is – mondta az eseményen az illusztrátor.

Bán János ügyvezető-főszerkesztő hangsúlyozta: örül, hogy a Kecskeméti Televízió adhatta ki a mesekönyvet. Úgy véli, fő tevékenységük mellett a szerkesztőség tagjai közül többen mutatnak tehetséget más területeken is.

–  Az egész történet tükrözi Andi lelkivilágát, gondolati világát, amit az anyaságról, a gyerekekről, a természetről gondol –  mondta dr. László Zsolt, a büszke férj. A két lány, Julcsi és Zsuzsika, is nagyon örül a könyvnek. A könyvbemutatóra közös énekléssel készültek.

Kapcsolódó Cikkek