EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Nyíregyháza

Modern nővérszálló épülhet a kórház területén

Vadonatúj nővérszálló épülhet a Jósa András Oktatókórház területén. Egy háromszintes, 118 férőhelyes szállás jöhet létre uniós támogatásból a megyeszékhelyen. Nővérszállója jelenleg is van a kórháznak, ez telt házzal üzemel, és már most nagy igény jelentkezik a dolgozók részéről újabb szálláshelyekre.

A nővérszálló épülete ugyan belül egyelőre még nem, de kívülről már megújult. Egy KEOP-pályázat segítségével új nyílászárókat kapott, és le is szigetelték. Itt most 65 nővér lakik, de sokkal többen szeretnének bekerülni, még akkor is, ha nem túl modern. A kórházi nővérek lakhatási körülményei egy kormánydöntésnek köszönhetően javulhatnak Nyíregyházán. Az egészségügyi miniszter nemrég jelentette be, hogy az ország 13 megyéjében 8,5 milliárd forintból épülnek, és újulnak meg a nővérszállók. Az is kiderült, hogy Nyíregyházán – Kaposvár, Kecskemét és Szombathely mellett – vadonatúj jöhet létre. A jelenlegi információk szerint a modern nővérszálló a régi infektológia helyén épül majd meg. Ezt a teljesen leamortizálódott létesítményt lebontják, és helyébe egy 1+2 szintes épületet emelnek, úgy, hogy a régi szálló is megmarad. A tervek szerint összesen 2000 négyzetméter hasznos alapterületen, 61 darab 1, 2 vagy 3 személyes minigarzonokat alakítanak majd ki, ami 118 nővérnek biztosít lakhatást. 


Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.