2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Mohamed Fatima: Apám számomra egy idegen

Mohamed Fatima napról napra közelebb érzi magát nemrég felbukkant édesapjához, akit 33 évvel ezelőtt látott utoljára. Miközben a férfi egy szempillantásra az élete része lett, addig egy másik férfit épphogy el kellett engednie, szerelmével ugyanis három év után szakítottak, pedig nemrég még a közös babát tervezgették.

Fotó: Mészáros Diána

– Egy hónapja szingli vagyok, három év után békében váltunk el a párommal. Kihűlt a szerelem, érzelmileg eltávolodtunk egymástól, és bevallom, egy picit az is közrejátszott, hogy neki az előző kapcsolatából már volt egy gyereke, akivel én nem igazán tudtam mit kezdeni. Pedig szeretem a gyerekeket, én is vágyom már egyre, így bízom benne, hogy hamarosan megtalálom a másik felem, akivel az egész életem leélhetem. Szeretném, ha a gyerekemnek lenne egy gondoskodó édesapja, nekem ugyanis nem jutott ilyen – kezdte a Lokálnak Mohamed Fatima, aki négyéves korában találkozott utoljára egyiptomi származású édesapjával. Az énekesnő szülei korán elváltak, apja pedig Egyiptomban találta meg a boldogságot egy másik nő mellett. Fatima fiatalon sokat küzdött azért, hogy megtalálja az édesapját, de folyamatosan akadályokba ütközött. Sok év után feladta a keresést, és a sors furcsa fintora, hogy idén júniusban, fél évre rá, hogy Fatima édesanyja meghalt, egyszer csak felbukkant.


– Facebookon jelölt be, elkezdett írogatni, hívogatni, már-már zaklatni. Először azt hittem, hogy egy vadidegen, majd megmutattam az unokatesómnak, és közölte velem: ő az apád. Elkezdtem vele beszélgetni, és noha egy nagyon aranyos ember, számomra továbbra is csak egy idegen. Gondok akadhattak a házasságában, úgy sejtem emiatt kereshetett most meg. A kint élő felesége ugyanis mindig is ellenezte, hogy apa szorosra vegye a kapcsolatot az előző családjával, vagyis velünk. Ebbe én beletörődtem, noha kamaszként erős volt bennem a vágy, hogy megtaláljam az apám, hiányos ismeretek és segítség híján aligha volt esélyem. Édesanyám sem segített, bár őt a jó szándék vezérelte, itt akart tudni maga mellett. Szép lassan feladtam az apám keresését, és mintha megérezte volna, hogy most van rá a leginkább szükségem, fél évvel édesanyám halála után egyszer csak felbukkant – árulta el az énekesnő, aki szeretné, hogy édesapja mihamarabb meglátogatná, ennek azonban több akadálya is van.

– Ő most vezekel, szeretné, ha kimennék hozzá, és ott is maradnék, már egy szobát is berendezett nekem. Én viszont nem akarok az új családjára rátelepedni és összekuszálni a szálakat. Jobban örülnék, ha ő jönne ide, ehhez azonban vízumot kell igényelnie, és vérvizsgálattal kell bizonyítania, hogy valóban az ő gyereke vagyok. Szívesen segítenék neki ebben, de így is elég nehezen tudunk kommunikálni, mert ő süketnéma, én pedig csak egy kicsit beszélem a nyelvet. Mindezek ellenére bízom benne, hogy még a közeljövőben láthatom az apám – tette hozzá Fatima.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek