EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld VIII.kerület

Mozgássérült gyerekek óvodáját fosztották ki

Kifosztottak egy mozgássérült gyerekek számára éppen elkészülő óvodát a Józsefvárosban. Az alapítványi támogatásból létesített intézmény a napokban nyílt volna meg – értesült a Magyar Idők.

Másfél évvel ezelőtt, még polgármesterként keresték meg azzal Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt, hogy a kerületben mozgássérült gyerekek számára létesülő napközis óvodához biztosítson helyet az önkormányzat.


A speciális óvodára azért is volt szükség, mert az integráció nehézkesen valósul meg, jellemzően nem szeretik felvenni a fogyatékkal élő gyerekeket – tájékoztatták a lapot.

Az önkormányzat a kért helyiséget a segítséget kérő Varga Gábornak biztosította. A férfi másfél éve gyűjtött pénzt a projektre, amelyet Sára Botond fideszes képviselő – ma már polgármester – is támogatott.

A napokban végezték volna az utolsó simításokat a megnyitás előtt álló óvodán. Az önkormányzati és alapítványi forrásokból berendezett és a tervek szerint ebből a forrásból üzemeltetett intézmény zárát tegnap reggel feltörték, a berendezést feldúlták, az elektronikai eszközök többségét ellopták, és egy hajléktalan aludt az épületben.

A hátralévő munkálatokhoz szükséges építőanyagokat, eszközöket szerencsére ott hagyták, így van esély arra, hogy mégis átadható legyen az intézmény. Az ügyben eljárás indult.

Az alapító Varga Gábor lapunknak elmondta: az óvoda rendbetételéhez, az ellopott berendezések pótlásához örömmel fogadnak akár anyagi, akár tárgyi támogatást a Fellegajtó Nyitogatók Alapítványon keresztül, amelynek számlaszáma megtalálható a Facebookon is. Kocsis Máté egymillió forintot adományozott az óvodának egy alapítványon keresztül, de az önkormányzat is segít.

A kár meghaladja a volt polgármester által felajánlott összeget, így minden beérkező forint számít.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

  • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.