EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagy a választék a Szakképzési Centrumban

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum nyílt napot tartott november végén, amelynek keretében az oktatási intézmény képzési kínálatával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Szakképzési Centrum négy városban van jelen, és összesen kilenc tagintézmény tartozik hozzá. Ennek értelmében a szakmák rendkívül változatosak, az egészségügyitől kezdve a faipari szakmákig minden megtalálható a képzési kínálatban.


Orvosné Bánvölgyi Éva, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese

– Nemcsak és kizárólag a továbbtanulás előtt álló gyerekeknek és szüleiknek szól ez a mostani nyílt nap, hanem a felnőtteknek is. Hiszen szeretnénk őket is bevonni a szakképzésbe, hogy megismerkedhessenek a továbbtanulás lehetőségeivel. Akárcsak azért, mert szeretnének fejlődni, vagy éppen pályát módosítani, vagy azért, mert felismerték, hogy egy jó szakma aranyat ér – fogalmazott Orvosné Bánvölgyi Éva, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

Az asztalos szakmát is el lehet sajátítani
Fotó: Illusztráció

Az intézmény legtöbb képzése a következő év szeptemberében indul, de már most érdemes tájékozódni akár személyesen is az egyes iskolákban, akár a honlapon. A HSZC tervezi, hogy keresztféléves képzéseket is indít a jövőben, a felnőtteknek szóló tanfolyamok pedig folyamatosan elérhetők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.