EUR: 334,57 Ft
CHF: 311,43 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagy a választék a Szakképzési Centrumban

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum nyílt napot tartott november végén, amelynek keretében az oktatási intézmény képzési kínálatával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Szakképzési Centrum négy városban van jelen, és összesen kilenc tagintézmény tartozik hozzá. Ennek értelmében a szakmák rendkívül változatosak, az egészségügyitől kezdve a faipari szakmákig minden megtalálható a képzési kínálatban.


Orvosné Bánvölgyi Éva, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese

– Nemcsak és kizárólag a továbbtanulás előtt álló gyerekeknek és szüleiknek szól ez a mostani nyílt nap, hanem a felnőtteknek is. Hiszen szeretnénk őket is bevonni a szakképzésbe, hogy megismerkedhessenek a továbbtanulás lehetőségeivel. Akárcsak azért, mert szeretnének fejlődni, vagy éppen pályát módosítani, vagy azért, mert felismerték, hogy egy jó szakma aranyat ér – fogalmazott Orvosné Bánvölgyi Éva, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

Az asztalos szakmát is el lehet sajátítani
Fotó: Illusztráció

Az intézmény legtöbb képzése a következő év szeptemberében indul, de már most érdemes tájékozódni akár személyesen is az egyes iskolákban, akár a honlapon. A HSZC tervezi, hogy keresztféléves képzéseket is indít a jövőben, a felnőtteknek szóló tanfolyamok pedig folyamatosan elérhetők.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.