EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Nyíregyháza

Nagymesterek tanítanak keleten

Bolega József és felesége, Penelope – mindketten 7. danos taekwondonagymesterek – Nyíregyházán telepednek le, hogy több mint negyven év oktatás után a keleti térségben tanítsanak. 

Az Egyesült Államokból hazaköltözött Bolega József a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei térségben tart edzéseket feleségével, a szintén 7. danos Penelopéval. Az Egyesült Államokból érkezett nagymesterek az amerikai modellt kívánják meghonosítani nálunk.


A nyíregyházi Wallmer Centerben ki lehet próbálni a taekwondot

– A taekwondo egy koreai küzdősport, de a magyarokban minden „nyersanyag” megvan ahhoz, hogy elsajátítsák – mondta József, aki szerint nemcsak a páston, a versenyeken, de az életben is hasznos az, amit a harcművészet tanít. – Több mint negyven éve oktatok, ennek alapján mondhatom, hogy akikkel együtt dolgozom a jövőben, azoknak vélhetően a tíz százaléka lesz versenyző. Viszont a világ változik, és fontos, hogy meg tudjuk magunkat védeni bizonyos szituációkban, ezért az önvédelemre is fókuszálunk. Jó látni, hogy nyitottság tapasztalható Magyarországon, nagyon barátságosan fogadtak, és ami a legfontosabb, keményen dolgoznak, hogy többek legyenek.

Bolega József és felesége, Penelope (jobbra) több mint negyven év oktatják a koreai küzdősportot

Kapcsolódó Cikkek