EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,48 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Dunaújváros

Negyedik hely Kaposváron

A diák- és utánpótláskorú leány birkózó-csapatbajnokságon szerepeltek a Dunaferr SE versenyzői. A megmérettetésen erőn felül teljesítve az összetett negyedik helyet szerezték meg a dunaújvárosiak.

Két korosztályban összesen mintegy 25 csapatot vonultatott fel a diák- és utánpótláskorú leány birkózó-csapatbajnokság Kaposváron. A viadalon a Dunaferr SE is képviseltette magát, mégpedig mindkét korcsoportban. A dunaújvárosi versenyzők az utánpótláskorúak küzdelmeiben az alsóházba kerültek, ahol elsőként az Orosházi Spartacus csapatával néztek szembe, és végül magabiztos győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a Kőbánya SC-vel már nem bírtak az újvárosiak, viszont ellenfelük döntőbe jutásának köszönhetően a vigaszágon szerepelhettek tovább.


A Dunaferr SE küldöttsége (fotó: Dunaferr SE)

Itt három győzelemmel kiharcolták, hogy a bronzéremért küzdhessenek, ahol a Dél-Zselic együttesével döntetlenig jutottak, ám a szabályok értelmében ellenfelük érdemelte ki a bronzérmet, míg a dunaújvárosiak a negyedik helyet szerezték meg a viadalon. A diák korosztályban három csoportban mérték össze tudásukat az egyesületek. Itt az Érd ellen győzött a Dunaferr, ám a Kiskunfélegyházával szemben alulmaradtak a dunaújvárosi fiatalok. Mivel csupán a csoport győztese jutott tovább, a második Dunaferr SE nem folytathatta a küzdelmeket – tudtuk meg a birkózószakosztály közleményéből.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.