EUR: 361,55 Ft
CHF: 340,52 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Érd

Nem csak a Mikulással, lovakkal is találkozhattak

Nem eseménytelen az érdi gyerekek élete mostanában: ajándékosztások és karácsonyfa-díszítések szolgálnak változatos programként, a város főterén Mikulások bukkantak fel, nem is egy, hanem egyszerre négy, és hozzájuk társult még két élénk krampusz is. A Simonpusztai Lovasparkba pedig mintegy ezer óvodás és kisiskolás érkezett a régióból, hogy találkozhasson a nagy szakállúval.

Az érdi főtéren immár nyolcadik alkalommal Mikulások várják ilyenkor a gyerekeket.


A kicsik nagy érdeklődéssel figyelték a Mikulás szavait

Ezúttal is türelmesen és lankadatlan szorgalommal osztották a Mikulások már délelőtt, aztán kis szünet után délután hatig a csokimikulásokat és szaloncukrokat – megérdemlik, hogy felsoroljuk a nevüket: Antunovits Antal, mint főszervező, Bada Zoltán, Fazekas József, Józsa Csaba, valamint Herendi Éva és Kőműves Nikoletta.

A kis csokimikulások és szaloncukrok gyorsan gazdára találtak

A krampusznak nem is kellett a virgácsát használni, hiszen itt csupa jó gyerek volt

Egyébként pedig a gyerekek se érkeztek üres kézzel: közülük sokan készítettek díszeket a főtéren álló mindenki karácsonyfájára, amely ezektől fokozatosan egyre ünnepibb külsőt ölt. Ezt a díszítést a gyerekek folytatni fogják egészen karácsonyig.


Simonpusztára, a Lovasparkba Érdről, Tárnokról, Sóskútról és Diósdról érkeztek a gyerekek, az ország legnagyobb lovas Mikulás-ünnepségére. Ide lovas szánon érkezett a Mikulás – igaz, a hónélküliség miatt kis gumikerékkel kellett segíteni a szán csúszását, hogy a lovak könnyen tudják szállítani őt, meg a Hótündért.

Aradszki András parlamenti képviselő Szent Miklósról beszélt a gyerekeknek

A Mikulás fáradhatatlanul osztotta a csokoládékat

Köszöntötte az összegyűlt kicsiket és nagyobbakat Aradszki András, a térség parlamenti képviselője is, hangsúlyozva Szent Miklós példáján keresztül, hogy adni legalább olyan jó, mint kapni. Méltatta a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egész éves tevékenységét – ennek a szervezetnek volt köszönhető a gyerekeknek szétosztott rengeteg mikuláscsomag.

A gyerekek könnyen megbarátkoztak a lovakkal

Aztán munkához látott a Mikulás: a Hótündér segítségével jelentkezőket toborzott az énekléshez, így csakhamar csengő gyermekhangokon szólt a Hull a pelyhes, a Kiskarácsony, nagykarácsony, a Télapó itt van, meg a többi aktuális, ismert dallam.

A Mikulás és a Hótündér biztatta a fiatalokat: bátran énekeljenek valamit

A szereplők természetesen egy-egy mikuláscsomaggal gazdagodtak.

A bátrabb kíváncsiskodók felemelkedhettek a tűzoltók kosaras darujával
Fotók: Boros Sándor

A feldíszített, nagy karácsonyfa kinn, a bejárat előtt várta az érdeklődőket – és akinek kedve támadt, akár a tűzoltók kosaras darujáról is megszemlélhette.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek