2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Nagykanizsa

Nem szabad hagyni magunkat!

A minap Zalába látogatott Katus Attila, hogy megmozgassa a lányokat, asszonyokat. A fitneszsztár bemutatóórát tartott, majd életmódtanácsokkal is ellátta az érdeklődőket.

Katus Attila, aki sportaerobikban versenyezve 1994 és 2001 között a magyar válogatott tagjaként trió kategóriában hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok volt, valamint Világjátékok-aranyat is nyert, az izzasztó bemutatóóra után jó tanácsokkal szolgált.


– Ha az ember döntései nem az egészséges életmód felé mutatnak, akkor borítékolható a végeredmény – szögezte le. – Én ötből négyszer elmegyek sportolni, ötből négyszer zöldséget és gyümölcsöt eszek, s csak egyszer sütit, ötből négyszer vizet iszom, és egyszer üdítőt, s ötből négyszer időben lefekszem aludni, egyszer pedig partiba megyek. Ha ezeket az arányokat meg tudjuk tartani, akkor sínen van az életünk.

Katus Attila instruál. Az edzés után azt mondta, nem hisz a megvonásokon alapuló diétákban (Fotó: Péter Árpád)

Katus Attila azt mondta, a látszólag könnyebbik út – nem megyek mozogni, iszom, dohányzom, és mindent feláldozok másokért vagy a munkáért – végül a nehezebb lesz, mert az hosszú távon nehézkes, fájdalommal és betegséggel teli.

– Sokszor nekem sincs kedvem edzeni, de megyek, megcsinálom. Mindenkit legyőzhet a lustaság, a félelem, de nem szabad hagyni magunkat. Sport nélkül nincs egészséges életmód, a mozgás az alapja mindennek: karbantartja az emésztőrendszert, az ízületeket. A mozgást be kell iktatni az életünkbe, még ha kevés is, de legalább legyen rendszeres.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.