EUR: 326,45 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Belföld

Nem valós a globális felmelegedés szüneteléséről szóló elmélet

Egy új tanulmány szerint nincsenek bizonyítékok a globális felmelegedés jelentős szünetelésére vagy lassulására.

Nem bizonyítható, hogy a globális felmelegedés szünetelne, mint ahogyan azt egyes szakértők néhány éve állítják – a Potsdami Klímakutató Intézet (PIK) munkatársai szerdán jelentették ezt be két vizsgálatra hivatkozva.

A két tanulmány vezető szerzője, James S. Risbey elmondta, az eredmények szerint csak kevés van, vagy statisztikailag nem létezik bizonyíték a szünetre. “Sem aktuális, sem történelmi adatok nem támasztják alá” – mondta.

A globális felmelegedés nem is maradt el a klímamodellek alapján korábban jósolt mértéktől. A várakozásoknak megfelelően alakul, csupán a klímarendszerre jellemző, rövid idejű természetes ingadozások jelentkezhetnek.

“Szokatlan lassulás nincs az átfogó adatelemzésünk szerint” – fogalmazott a szakértő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán-Fromager találkozó: a magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat

    Orbán-Fromager találkozó: a magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat

    A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

  • Van lehetőség az adócsökkentésre

    Van lehetőség az adócsökkentésre

    Újabb adócsökkentésre lát lehetőséget az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László a Magyar Nemzet szerdai számában olvasható interjúban arról beszélt: elsősorban a munkára rakódó közterhek lefaragása jöhetne szóba, a lépés ugyanis javítana az ország versenyképességén.