2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb Pécs

Nincs több veszélyes játszótér

Eltűnnek Pécsett a veszélyes, rozsdás, sokszor betonon álló öreg játékok, és több helyen is megkezdődhet a játszóterek fejlesztése – mondta Decsi István. Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: a városban több mint száz olyan helyszín van, amely mára elhanyagolt, sokszor veszélyes játszótérré változott az évtizedek alatt.

– A jellemzően a tömbházak közé épített vas játékelemeket már nem használják, így azok helyére virágokat, bokrokat ültetnének – mondta Decsi István. Pécs alpolgármestere kiemelte: Pécsett előtérben marad a játszóterek fejlesztése, a következő évben három nagy játszótér is épül, amelyek a tüskésréti helyszín színvonalát tükrözik majd. – Jövőre három helyszínen is fejlesztést tervezünk, így a kertvárosi játszótéren, az egykori 25 emeletes helyén, illetve a tévétoronynál, a Misinán is történik majd előrelépés – mondta Decsi István.


A tüskésréti játszótérhez hasonló parkok létesülnek Pécs három különböző pontján (Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.