EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Pécs

Nincs több veszélyes játszótér

Eltűnnek Pécsett a veszélyes, rozsdás, sokszor betonon álló öreg játékok, és több helyen is megkezdődhet a játszóterek fejlesztése – mondta Decsi István. Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: a városban több mint száz olyan helyszín van, amely mára elhanyagolt, sokszor veszélyes játszótérré változott az évtizedek alatt.

– A jellemzően a tömbházak közé épített vas játékelemeket már nem használják, így azok helyére virágokat, bokrokat ültetnének – mondta Decsi István. Pécs alpolgármestere kiemelte: Pécsett előtérben marad a játszóterek fejlesztése, a következő évben három nagy játszótér is épül, amelyek a tüskésréti helyszín színvonalát tükrözik majd. – Jövőre három helyszínen is fejlesztést tervezünk, így a kertvárosi játszótéren, az egykori 25 emeletes helyén, illetve a tévétoronynál, a Misinán is történik majd előrelépés – mondta Decsi István.


A tüskésréti játszótérhez hasonló parkok létesülnek Pécs három különböző pontján (Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.