EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Nyíregyháza

Noémi minden szerepében jeleskedik

Boszorkány a nagy sikerű Macbethben, szobalány a most bemutatandó Oscarban, de karácsonyhoz közeledvén mindinkább a családja játssza a legfontosabb szerepet Fridrik Noémi életében. A Móricz Zsigmond Színház művésze a Lokál Extrának mesélt év végi teendőiről.

Fridrik Noémi évek óta a Móricz Zsigmond Színház megbecsült tagja, korábban láthattuk már többek között Jókai Mór A kőszívű ember fiai című történelmi darabban is. Képünkön Budai Zsófival (balra) látható a színpadon
MTI Fotó: Balázs Attila

Jenei Judittal és Horváth Sebestyén Sándorral mi vagyunk Shakespeare tragédiájában a vészjósló banyák. A fejünk búbjától a talpunkig be vagyunk kenve fekete festékkel – magyarázta a bájos színésznő. – Harminc, negyven perc alatt készülünk el a művelettel, az előadást követő fürdés azonban ennél hosszabb időt vesz igénybe, de van, hogy a festék nyomait még napokig magunkon viseljük, amíg teljesen le nem kopik. Ki-ki magának készíti el mindezt, ám ahol nem érjük el, ott segítenek a fodrásztár dolgozói, vagy mi egymásnak. Egy gumiból összefont apró „ruhácskát” viselünk a színpadon. Most mutatjuk be 14-én Simon Kornél rendezésében az Oscar című vígjátékot, amelyikben a szobalányt alakítom. Fantasztikusan játszanak benne a kollégáim. A próbákon fetrengünk a nevetéstől.


Mint Noémi elmondta, amíg a Macbeth egy nagyon megrázó tragédia, ez a darab a másik végletet képviseli. Puskás Tivadar játssza az előadásban a főnökét, egy szappangyárost. Az ő egy napját látjuk, amikor fenekestül felfordul körülötte minden. Nagyon leleményesek a szituációk, és az elhangzó szövegek. Úgy tűnik, a társaságban a szobalány az egyedüli épelméjű lény. Van egy emblematikus, többször elhangzó mondata: „Már nem dolgozom itt.” Ezzel mintegy elhatárolódik az eseményektől, amelyek a kényelmes otthont már-már bolondokházává változtatják.

A hároméves Lili, a nagyobbik lányka a maga módján már megírta a Jézuskának, hogy mit szeretne, s kérő levelében nem feledkezett el a testvéréről, Miáról és a szüleiről sem. Ügyes kezű anyukája is mindent megtesz, hogy csodálatos legyen az ünnep: szabadidejében például tűnemez technikával betlehemi figurákat készít.


Fridrik Noémi férjével Jimmel és kislányaikkal Miával és Lilivel egy közös nyaraláson

 

Kapcsolódó Cikkek