EUR: 323,10 Ft
CHF: 291,69 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Extra

Ők az év nagy győztesei

Legyen szó énekversenyről, bátorságpróbáról, sportkihívásról vagy épp showműsorról, győztes mindenütt csak egy lehet. Mutatjuk kik voltak ezek 2018-ban.

A Dal: AWS


MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának, vagyis A Dalnak idén az AWS lett a győztese. A metál zenekar az ország legjobb dala cím elnyerése mellett Portugáliában képviselhette hazánkat a világversenyen. A srácok ott végül a 21. helyen végeztek, a produkciójuk azonban mély nyomott hagyott az emberekben, hiszen Magyarország most először delegált metál bandát az Eurovízióra. A dal ráadásul komoly érzelmi töltettel bír, hisz az a frontember, Örs édesapjának állít emléket.
– A dal édesapámról szól, aki az elmúlt egy évben hagyott itt minket. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nem egészséges, hogy a halált ennyire tabutémaként kezeljük. Azt hiszem, hogy ez az üzenet nemcsak itthon állja meg a helyét, hanem Európában szinte bárhol. Legtöbben úgy szocializálódtunk, hogy ha meghal valaki a környezetünkben, akkor kötelezően mély depresszióba kell esnünk, mert az az élet rendje. Képtelenek vagyunk elengedni szeretteinket, és koncentrálni a teendőinkre. Ez egy olyan gát, amelyet meg kell tanulnunk feloldani. Mint minden művészeti tevékenység, a zene is egy kiváló terápia erre. A családban korábban senki sem zenélt, tehát nem otthonról hozom a muzsikát. Számomra ez szimplán az önkifejezés legtökéletesebb formája, ösztönből, szívből, és erőből nyom – nyilatkozta a versenyen a Lokálnak Örs.

Nagy Duett: Balázs Andi és Horváth Tomi


Balázs Andi és Horváth Tomi
Fotó: Mészáros Diána

A Nagy Duett hatodik évadának győztes párosa, Balázs Andi és Horváth Tomi lett. A pár végig magabiztosan menetelt a győzelem felé, a legemlékezetesebb produkciójuk kétség kívül a Kell ott fent egy ország című dal eléneklése volt, amiben a versenyzők maguk is sírtak, hisz mindketten elvesztették az édesanyjukat. A műsor után Andi könnyek közt nyilatkozott a Lokálnak. – Missziónak és terápiának éreztem ennek a dalnak az elénekelését, kiadhattam a fájdalmamat, és tudom, hogy ez sajnos sokakat érint. Négy évvel ezelőtt veszítettem el anyukámat, ez a dal pedig a temetésén is elhangzott. Nem tudom azt mondani, hogy egyre kevésbé hiányzik. Sőt néha azt érzem, hogy egyre inkább – mondta a győztes páros női tagja, aki a műsorban hétről hétre a szexi oldalát is megmutatta. Noha Andinak jól estek a dicsérő szavak, lapunknak leszögezte: 16 éve él boldog párkapcsolatban.  –Sok dicsérő és bókoló üzenetet kaptam férfiaktól a Meghalok, hogyha rám nézel című produkciónk után, amelyek jólestek, de köszönöm, nekem van párom – jelentette ki lapunknak Andi, aki a TV2 képernyőjén keresztül rengeteg erőt adott a molett lányoknak.

Legbátrabb Páros 1. : Pintér Tibor és Rubos Frida

(Fotó: Cser Dániel)

A TV2 nagy sikerű kaland-realityjének első szériáját Pintér Tibor és Rubos Frida nyerte meg. A döntőben Schobert Norbiék ellen küzdöttek, a győztesnek járó 10 millió forintot végül ők hozhatták haza. A nyereményt Tenya a lovaira költötte, míg Frida a tanulmányaira tette félre.  A szerelmespár ügyesen lavírozott a tüzes, a vizes és az elképesztően magasban lévő feladatok között, a Máltai kirándulás a kapcsolatukat azonban nagyon megsínylette.  –A legtöbb vita abból adódott, hogy nem igazán akartam, mertem megcsinálni a feladatokat. Olyan voltam, mint egy házsártos öregasszony, sokat hisztiztem, Tenya pedig ezt nem jól viselte. Teljesen kimozdítottak a komfortzónámból, számomra ez az egész egy önismereti út volt, majd kiderül, hogy a félelmeim ellenére mennyire voltam bátor – nyilatkozta a Lokálnak a műsor leforgása után Frida, aki azóta már nem él együtt a nála 23 évvel idősebb Pintér Tiborral.

 Legbátrabb páros 2.: Dietz “Cápa” Guszti és Laky Zsuzsi

(Fotó: TV2)

Az izgalmakkal teli műsor második évadában a harcművész Dietz “Cápa” Guszti és egykori szépségkirálynő felesége, Laky Zsuzsi győzedelmeskedett. A reality fináléjában Guszti alig várta, hogy megküzdjön a műsorbéli legnagyobb ellenfelével, Berki Krisztiánnal és annak feleségével, Mazsival. A jiu-jitsu bajnok lapunknak is többször kifejtette, hogy mennyire nem szimpatizált Berkiékkel. – Nem az volt, hogy Máltán kialakult bennem egy kép Berkiről, hanem eleve utáltam. Neki is elmondtam, hogy néha olyan embereket mutogatunk a tévében, akiket titkolni kellene. Például őt. Én ezt most is vállalom! – mondta a Lokálnak Guszti, akivel Laky Zsuzsi is egyetértett. – Bármilyen furcsán hangzik, de nem a milliók lebegtek a szemünk előtt a döntőben, hanem az, hogy legyőzzük Berkiéket. Nem kedveltük őket. Persze nekünk is nagyon jól jön a tízmillió forint, hisz muszáj felújítani a gödi házunkat. Szerettünk volna kiköltözni a fővárosból, de nem akartunk építkezni, ezért egy régi felújítandó házat vásároltunk, amire körülbelül 15 millió forintot kellene még költeni – mondta a Lokálnak Zsuzsi.

Ninja Warrior: Strommer Soma

(Fotó: TV2)

A TV2 műsorában ninját idén nem hirdettek, hiszen senkinek nem sikerült végigmennie a pályaszakasz teljes hosszán, de a legtovább jutó induló egy 19 éves srác, Strommer Soma lett. A falmászásban jeleskedő srác 5 millió forintot vihetett haza, amit tanulmányaira tett félre, jövőre pedig újra neki veselkedik az embert próbáló kihívásnak. –Büszke voltam arra, hogy eddig eljutottam, mert több akadályt csináltam meg, mint más mászók a nemzetközi palettán. – Gyerekkorom óta versenyzek, és még jó ideig szeretnék is, mivel sok célom van ezzel kapcsolatban. Jövőre érettségizek, aztán pedig a Testnevelési Egyetemre készülök edzői és sportmenedzseri szakra –nyilatkozta Soma a Blikknek.

Csak Show és más semmi: Vastag Csaba

Vastag Csaba Fotó: Mészáros Diána

10 héten át küzdöttek a sztárok a TV2 képernyőjén: énekeltek, táncoltak, bűvészkedtek, a koronát azonban csak egyikük vihette haza, a showkirály pedig nem más lett, mint Vastag Csaba, aki egy kicsit sem számított a győzelemre. – Nem számoltam a pontokat, nem is voltam teljesen tisztában azzal, hogy hogy állok. Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik rám szavaztak. Óriási öröm, hiszen a nyeremény egy Las Vegas-i út, ami úgy tudom épp egybeesik egy amerikai koncertturnénkkal. Így össze fogom kötni a kellemest a hasznossal, hiszen, ha most nem nyertem volna, akkor a zenekarom sajnos nem tudott volna velem jönni, így viszont nekik is lesz lehetőségük – lelkendezett a győzelem után a Lokálnak Csaba.

Szárban Sztár: Freddie

Freddie

A TV2 átváltozóműsorának történetében először küzdhetett a fináléban három nő és egy férfi a győzelemért. Az átok a 6. évadban sem tört meg, “Az ország legsokoldalúbb előadója” címet ismét egy férfi, Freddie nyerte el. A zsűri többször is hangoztatta, hogy idén egy nőnek kellene győznie, Stohl András Völgyesi Gabi, míg Majka Sári mellett kampányolt. Freddie a fináléban Pásztor Anna oldalán Kiss Tibinek a bőrébe bújva azonban még a kritikus zsűritagokat is lenyűgözte.

 

 

Kapcsolódó cikkek:
Az AWS nyert, mennek az Eurovíziós Dalfesztiválra
Elhunyt édesapjáról énekelt az AWS frontembere
Megható pillanatok a Nagy Duettben
Tenya a lovaira költötte a nyereményét
Laky Zsuzsi: Berkiéket akartuk legyőzni
Dietz Guszti: Utáltam Berkit
Sztárdömping a TV2-n
Csak show és más semmi: Ezért vágyott Vastag Csaba a fődíjra
Életüket kockáztatták a Csak show és más semmi versenyzői
Verekedés a Sztárban Sztár színpadán

Kapcsolódó Cikkek