EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Okosgomb az új csodafegyver

Autóba helyezhető okoseszközzel rukkolt elő a legnépszerűbb magyar traffipaxjelző alkalmazás, a Traffi Hunter. Az ooono® egy dán cég fejlesztése, amely egy olyan kis méretű, drót nélküli gomb, ami hang- és fényjelzésekkel figyelmeztet a traffipaxokra és más veszélyekre az úton. A gombbal mi is jelezhetjük a többi felhasználónak a sebességméréseket és a veszélyeket, így nemcsak a büntetések fizetését kerülhetjük el, de a közlekedés is biztonságosabb lesz vele.

A Traffi Hunter, az androidos okostelefonokra és az iPhone-ra letölthető applikáció azonban ezentúl összekapcsolható az ooono® nevű, dán fejlesztésű okoseszközzel is.


Az ooono® egy kis méretű, drót nélküli gomb, ami figyelmeztet a traffipaxokra és más veszélyekre az úton. Az eszköz figyelmeztető hang- és fényjelzésekkel körülbelül 30 másodperccel (beállítható) a helyszínhez érkezés előtt jelez nekünk. Az autóban tetszőlegesen elhelyezve, akár felragasztva valahova kaphatunk visszajelzéseket, amennyiben traffipax vagy egyéb veszély van az úton. Mi is jelezhetjük a többi felhasználónak a sebességméréseket és a veszélyeket is. Ezek az adatok bekerülnek a Traffi Hunter alkalmazásába, és az alkalmazásban keletkezett jelentések is megjelennek az eszközön.

Az eszköz Bluetooth segítségével automatikusan kapcsolódik a telefonodhoz amikor elindulsz az autóval. További különlegessége, hogy a riasztási távolságot nem méterben, hanem időmértékegységben állíthatjuk be. Ilyenkor ha gyorsabban megyünk, hamarabb fog jelezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden vállalati ügyfelet érint a banki adategyeztetés

  Minden vállalati ügyfelet érint a banki adategyeztetés

  Minden vállalati ügyfélnek kötelező a banki adategyeztetés, a lakossági ügyfelek közül azonban azt csak azoknak kell elvégezniük június 26-ig, akiktől az elmúlt hónapokban a bankjuk ezt közvetlenül kérte – hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség hétfői, MTI-nek küldött közleményében.

 • Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Új­ra­in­dult a Duna Te­le­ví­zió iko­ni­kus mű­sora, a Ba­la­toni Nyár. A ki­len­ce­dik évadba lépő ma­ga­zin műsor nem bí­zott sem­mit a vé­let­lenre, gyö­nyörű lá­nyok­kal in­dí­tot­ták az új sze­zont.

 • Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.