EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást

Október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila azt mondta, a hajléktalanszállók kihasználtsága országosan mintegy 84, Budapesten 81-82 százalékos. Ez azt jelenti, hogy tudják fogadni azokat, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást – hangsúlyozta.


Kitért arra is, hogy 2020 végéig – egy jelenleg is futó program keretében – mintegy négyezer hajléktalan ember kap naponta egyszer meleg ételt.

Továbbá 84 millió forintos pályázatot írtak ki a hajléktalanellátásban közreműködő szervezetek fejlesztésére, amelyre január 15-ig lehet jelentkezni – tette hozzá.


Az államtitkár úgy fogalmazott: “aki a társadalom tagjaként felelősséget érez a hajléktalanok iránt, azzal tud a legtöbbet segíteni, ha probléma esetén, a kormany.hu oldalon megtalálható telefonszámokon értesíti a diszpécserszolgálatot.”

A felsorolt programok és a hajléktalanellátó intézmények “valós segítséget, az életben maradást tudják” biztosítani – mondta Fülöp Attila.

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke tudatta, a krízisautók folyamatosan járják az utakat a hideg időszakban, a nappali melegedők pedig hosszított nyitvatartással működnek. Reggel 8-tól este 6 óráig vannak nyitva, és hétvégén is fogadják a hajléktalanokat – ismertette a részleteket.

Közölte, a több mint nyolcvan nappali melegedő működtetésére mintegy 140 millió forintos keret áll rendelkezésre.

Kitért arra is. a január 15-ig pályázható, több mint 80 millió forintos tartalékalapból 50 milliót már odaítéltek.

Úgy vélekedett, ha a társadalmi összefogás fennmarad, az idei tél krízisellátását nagyobb problémák nélkül meg tudják oldani.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.

 • Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

  Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

  Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten – tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.