EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Miskolc

Ömlenek a pályaművek az operaíró versenyre

Idén az eddigieknél sokkal több pályamű érkezett A jövő kulcsa című operaíró versenyre – közölte a Miskolci Bartók Plusz Operafesztivál művészeti igazgatója.

Kesselyák Gergely karmester elmondta: az idén negyedik alkalommal megrendezett versenyre 18 szerzőtől 19 pályamű érkezett 13 országból, köztük 5 magyar mű. A döntőbe kerültek közül két befutott zeneszerző is van, Juraj Filas és Albin Fries. Mellettük Valentin Dubovszkoj és Andorka Péter műve is szerepel a december 14-ei döntőben.

Negyedik alkalommal rendeznek operaíró versenyt az Operafesztiválon -fotó: Éder Vera

Cser Ádám karmester elmondta: a négy operából 30-30 percet mutatnak be. Mindegyik mű más évszakban játszódik, és mindegyik más jelmezt kap. Kesselyák Gergely közölte: a győztes operát a 2019. június 14-én kezdődő miskolci operafesztiválon tűzik műsorra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.