EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

Orbán: A kormány a munkások oldalán áll

A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök atv.hu-nak.

A kormányfő kiemelte, hogy figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de szerinte nincs igazuk ebben az ügyben.


– Az előterjesztés kifejezetten védi a munkásokat, és lehetővé teszi nekik azt, hogy aki többet akar dolgozni, az többet is dolgozhasson, és többet is kereshessen. Én megértem, hogy a szakszervezeteknek az nem tetszik, hogy önkéntes, egyéni megállapodással is lehet túlmunkát vállalni, de ez a munkások érdeke. Lehet, hogy a szakszervezeteké nem, de a munkásoké mindenképpen. És a kormány a munkások oldalán áll – fogalmazott Orbán.

Arra a felvetésre, hogy a munkaadók kényszeríthetik a dolgozókat, hogy vállaljanak túlmunkát, különben elbocsátják őket, a kormányfő azt mondta: Magyarországon ma munkaerőhiány van. A dolgozókat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt, és a munkások most már több lehetőség között választhatnak. Orbán Viktor szerint a törvénymódosítás leginkább a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, ha többet akarnak dolgozni, de jelenleg bürokratikus akadályok miatt nem tehetik meg.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek