2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Orbán: Ütésálló a magyar gazdaság

Vérfrissítésre van szükség az Európai Parlamentben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. A kormányfő szerint hazánk demokráciája erősebb, mint Brüsszelé. 

– Látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit, de a jövő évi EP-választás után lesznek új képviselők, és szerintem javulni fog a demokrácia minősége – fogalmazott Orbán Viktor, aki viccesnek találja, hogy a brüsszeli bürokraták addig szavaznak a migránsvízumról, amíg megfelelő eredmény nem születik.


A miniszterelnök szerint  magyar gazdaság állapotáról 2010-zel szemben mára erőteljes, növekedni tudó, az embereknek munkát adó, ütésálló nemzetgazdaság lett, mert a kormány meghirdetett egy másfajta gazdasági rendszert, a magyar modellt, amely mellé az emberek is odaálltak. – Ezt a gazdaságpolitikát a magyarok tehetségére és szorgalmára építették, ami meghozta az öt százalék fölötti növekedést – tette hozzá.

Az egészségügyi szakdolgozók napokban bejelentett béremelésével kapcsolatban pedig elmondta, hogy az ápolónők helyzetének javítása áll az első helyen, mert ez az ágazat legkritikusabb pontja. Emiatt egy négy évre felosztott – 70 százalékot meghaladó – béremelési programot hirdettek meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek