EUR: 333,66 Ft
CHF: 305,45 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Pécs

Országosan is kimagasló a civilek támogatása

Több mint negyedmilliárd forint támogatást nyerhettek el a civil szervezetek Pécsett. A helyi közösségi fejlesztési stratégia részeként meghirdetett összeget mintegy két tucat szervezet között osztották fel. A nyertes projektek képviselőinek ünnepélyes keretek között adták át az elismerő oklevelet a városházán. 

Összesen 21 egyesület, köztük beteg gyermekek, nehéz sorsú családok megsegítésével foglalkozó csoport kapott 5–10 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást, amelyet közösségfejlesztésre, rendezvények és események
szervezésére fordíthatnak. A Pécsi Helyi Akciócsoport (HACS) a támogatásra javasolt projektek képviselőinek ünnepélyes keretek között, oklevél átadásával gratulált.


– Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa éve, azaz 2010 óta nem volt ekkora támogatottsága a civil kezdeményezéseknek – hangsúlyozta Haffner Tamás. A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesületének igazgatója hozzátette: idén Pécs 250 millió forintos támogatás ad, ez pedig országosan a legmagasabb támogatási összeg, amit helyi kezdeményezésre el lehet nyerni.

A nyertes pályázók között van a Mosolymanó Egyesület is, akik folyamatosan segítik a Kertvárosban élő családokat, gyermekeket (Fotó: Németh Kriszta)

– Pécsett nagyon aktív a civil élet, a város évtizedek óta több mint két tucat szervezettel működik együtt – hangsúlyozta Őri László. Pécs alpolgármestere és a HACS elnöke elmondta: nagyon sok területen tevékenykednek a helyi szervezetek, összefogásukkal a helyi közösségi élet is erősödik. Ezzel a mostani támogatással pedig
új dimenzióba tudják helyezni a munkájukat.

Őri László hangsúlyozta, aki most nem pályázott, jövőre megteheti. A második szakaszban 55 millió forint osztható fel, a pályázatokat 2019. március 1-jéig lehet leadni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.