EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Összehozta Soros az agresszív ellenzéket a Jobbikkal

A vasárnap esti tüntetésen a tömeg a Kossuth térre vonult, majd egy részük – élükön Hadházy Ákos független képviselővel – az MTVA Kunigunda utcai székházához indult.

Elképesztő brutalitással indult meg a tüntető tömeg a rendőrök felé, agresszív ellenzéki képviselőkről, a munkatársak fenyegetéséről, tűzriadó előidézéséről kell írni.


A Budapest III., Kunigunda utcában összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a biztosításban részt vevő rendőröket, majd a rendőrsorfalra nyomták az elöl állókat, akik közül néhányan a földre kerültek, rosszul lettek. A rendőröket ért erőszakos támadás, illetve a demonstráció első soraiban tartózkodók testi épségének védelme érdekében a rendőrök többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmaztak. A rendőrök a sérülteket a sorfal mögé kísérték, intézkednek egészségügyi ellátásukra – írja a Police.hu

Hadházy szerint azért indultak a Kunigunda utcába, hogy ott tiltakozzanak a szerinte egyoldalú tájékoztatás miatt, mivel a közszolgálati televízió „el akarja hallgatni a rabszolgatörvény miatt kirobbant tiltakozóhullámot”. A demonstrálók között felbukkant mintegy 150, a párt zászlóját lengető jobbikos is, akik „mi vagyunk a többség!” felkiáltással a Lánchídon mentek át Budára, majd a Batthyány térről HÉV-vel utaztak tovább – számol be az eseményekről a Magyar Idők.


A lap szerint az ellenzéki pártok, a DK, az MSZP – karöltve a Jobbikkal –, a Párbeszéd és néhány szakszervezet, köztük a Szolidaritás az Alkotmány utcába tartott. Az utca végén, a Kossuth tér felé felállított pódiumnál a mintegy hétezer tiltakozó részvételével zenés-táncos mulatság kezdődött. A felvezetőt dirigáló rasztahajú zenész súgógépről olvasta a buzdítónak szánt mondatokat, a ritmusos zene megmozgatta a fagyban tüntetőket. Este fél hatkor befutott a Momentum brigádja is, a háromtucatnyi demonstráló nem vegyült a pártokkal, és nem is vonult együtt velük.

Az Origo beszámolója szerint, míg a tüntetőknek mondott provokátorok vasárnap hajnalig hergelték a rendőröket (többször is nekimentek a köztévé épületét védő sorfalnak, hogy bejussanak), addig például Kunhalmi Ágnes szocialista, Bősz Anett liberális, Varjú László DK-s, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők a köztévé büféjében ücsörögtek és kávéztak. A kinti eseményeket az álhírgyárak, a benti „pikniket” a politikusok élőzték a Facebookon. Utóbbiak természetesen törvénysértő módon, mert ilyet a tulajdonos engedélye nélkül nem tehetnek.

Este több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett beengedtek az MTVA-székházba. Egy petíciót akartak beolvasni, de ezt természetesen ilyen formában, erőszakkal nem tehették meg. A legfrissebb Facebook-bejegyzések alapján azonban az MTVA székházából az elmúlt percekben a biztonsági őrök eltávolították Hadházy Ákos és Szél Bernadett parlamenti képviselőt – írja a lap.

Hétfő reggel az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt az MTVA feljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők miatt – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A közlemény szerint országgyűlési képviselői jogaikra hivatkozva lépett be az MTVA épületébe vasárnap este több ellenzéki politikus, élükön Hadházy Ákossal. A volt LMP-s, most független képviselő először azt mondta, információt akarnak kérni, majd azt hangoztatta: “be kell őket engedni a szerkesztőségbe, mert élőben akarják elmondani nyilatkozatukat”.

Az MTVA biztonságért felelős vezetője felhívta az ellenzéki politikusok figyelmét: “az a joguk, hogy beléphetnek az intézménybe, nem egyenlő azzal, hogy zavarhatják az ott folyó munkát”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.