2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Extra

Palik László: Főállású apa voltam, de most visszatérek

Nyolc év után visszatér Palik László. A tévés legenda a Lokálnak elárulta: visszavonulása óta rengeteg felkérést utasított vissza, de a TV2 új, január 2-án induló műsorára, az Exatlon Hungaryra nem tudott nemet mondani. 

Marsi Anikó és Palik László
Fotó: Mészáros Diána

– Nyolc évvel ezelőtt komolyan gondoltam, hogy huszonöt év közszereplés után visszavonulok, és csak a családomra koncentrálok. Azóta nemhogy tévéműsort nem vezettem, de interjút sem adtam. Egy hónappal ezelőtt azonban ezt az elhatározásomat felülírtam – kezdte Palik László a Lokálnak. A tévés legenda ugyanis új szerepben, a TV2 vadonatúj extrém sport-realityjének , az Exatlon Hungarynak lesz a házigazdája.


– Amikor először felhívtak az ajánlattal, élből nemet mondtam. A TV2 azonban nem adta fel. Az igazgatóság olyan dinamikával keresett és győzködött, talált ki nap nap után olyan csavarokat, hogy az hihetetlen. Ha felhoztam valami kifogást, ők azonnal találtak rá megoldást. Az első sikerük az volt, hogy megnéztem a műsor egyik brazil szériáját. Akkor már leesett az állam, ami végül ahhoz vezetett, hogy most itt ülök. Ez a műsor egy huszonegyedik századi sportág, amelyet tévére találtak ki – mesélte lelkesen a műsorvezető, aki lapunknak elárulta, rengeteg felkérést utasított vissza az elmúlt években, és főállású apaként teltek a mindennapjai.

Mint ismert, 15 éve találtak egymásra a TV2 híradósával, Marsi Anikóval, akivel azóta két gyermekük született, a 13 éves Vilmos és a 9 éves Vince.


– Az elmúlt években – főleg amióta Anikó újra dolgozni kezdett – a családé lett a főszerep. Főállású édesapaként teltek a mindennapjaim, aminek minden percét rettenetesen élveztem. Éppen ezért eddig meg sem fordult a fejemben, hogy visszatérjek a képernyőre – tette hozzá.

Ungvári Miklós (balra), Palik László, Bereczki Krisztián, Dombi Rudolf

Január 2-án indul a műsor, amelyet Dominikán forgatnak, a főnyeremény pedig 20 millió forint lesz. A Bajnokok és a Kihívók 8-8 fős csapatokban küzdenek meg egymással. Egy csapatot négy nő és négy férfi versenyző alkot. Tegnap bemutatkoztak a Bajnokok csapatának férfi tagjai, olyan olimpiai és világbajnok sportolók, mint a vízilabdázó Fodor Rajmund, a kajakos Dombi Rudolf, a cselgáncsozó Ungvári Miklós és a testépítő Bereczki Krisztián.

Kapcsolódó Cikkek