EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb XV.kerület

Páros számadás a 2018-as évről

Hogyan értékeli az évet László Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke és dr. Pintér Gábor frakcióvezető? Mi a véleményük a kerület mostani vezetéséről, és hogyan készülnek a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásokra? Erről, és még másról is beszélgettünk a két kerületi vezetővel.

Lokál: Hogy értékelik a 2018-as évet?
László Tamás: Ne szépítsük, két választási kudarc van mögöttünk, az ellenzék teljes körű összefogása közepette alulmaradtunk az országgyűlési és az időközi polgármester-választáson. Ez utóbbiról szólva, biztató, hogy 10 500-an, csaknem 48 százaléknyian a Fidesz jelöltjére szavaztak, ami feltétlenül a helytállásra és kezdeményezésre kötelezi a XV. kerületi Fidesz–KDNP vezetőit és közösségét. A választási kudarcot enyhíti, hogy az országgyűlési választáson immár harmadszorra győzött a Fidesz–KDNP kétharmaddal.


Pintér Gábor: A vereségeink ellenére a kerületi Fidesz-közösség tartását és erejét bizonyítja, hogy szervezettségben, a tagság létszámában sokat erősödtünk, ez biztató a jövő évi két megmérettetés – az EP és az önkormányzati választás – szempontjából.

Mit lehet mondani a győztes balliberális kerületvezetésről?
L. T.: A kerületvezetés, Hajdu Lászlóval, Lamperth Mónikával és most Németh Angélával az élen a ciklus eddig eltelt négy éve alatt nem tud semmit sem felmutatni, miközben a főváros kerületei „fényévekre” elhúztak mellettünk. Mindenütt nagyszabású fejlesztések zajlottak már eddig is, elég csak a szomszédos Újpesten átadott új piacra és rendezvényközpontra gondolni.


P. G.: Sajnálatos, hogy egyre-másra kiderül az önkormányzatnak a kormánnyal és a fővárossal az együttműködésre való képtelensége. Már az időközi polgármester-választási kampány során hamis információkat jelentettek meg például az Erdőkerülő út és a Zsókavár utca felújításáról. Jellemző, hogy az elmúlt két testületi ülésre benyújtott négy interpellációnkból három esetében – a Veresegyházi utca felújítása körüli hercehurca, a veszélyes anyagokkal való fűtés a kertvárosokban, és a már említett Erdőkerülő és Zsókavár utcák, valamint a Pozsony utca, az Eötvös utca, a Rákos út régóta esedékes felújításával kapcsolatosak – a képviselő-testület nem fogadta el a polgármester asszony válaszát, így vizsgálóbizottság felállítására került sor ezekben az ügyekben. Természetesen nem állunk meg, minden testületi ülésen felvetünk itt élőket érintő problémákat.

Mit terveznek a jövőben?
L. T.: Fenn kívánjuk tartani a kezdeményezésünket elsősorban a fejlesztési ügyekben. A lakosság véleményére támaszkodva teszünk javaslatot mindhárom városrészben kisebb és nagyobb fejlesztésekkel kapcsolatosan. Tarthatatlan, hogy a nemsokára 100 éve város Rákospalotának nincsen valamire való központja, hogy a 2019-ben 50 éves Újpalota fejlődésére nincsen elképzelése a jelenlegi városvezetésnek.

P. G.: Természetesen a jelenleg megtorpant fejlesztési ügyekben is hallatjuk a hangunkat. Nem hagyjuk például a Deák utcai orvosi rendelő félbemaradt építkezését. A rákospalotaiak érdekében az építkezés azonnali folytatására szólítjuk fel a városvezetést. Nevetségesek a vádjaik velünk szemben ebben az ügyben, hiszen minden eszköz és lehetőség a jelenlegi vezetés kezében van, éppen csak az akarat hiányzik a folytatásra, és a nagyon hiányzó orvosi rendelő befejezésére.

Hogy készülnek a 2019-es, sűrűnek ígérkező választási évre?

L. T.:  Az Európai Parlament képviselőinek megválasztására több hónapos programmal készülünk Európai esték a XV. kerületben címmel. Az előadások tematikája az Európa-eszme változása, Kereszténység és Európa, Magyarság és Európa, Törésvonalak Európában lesznek. Minden alkalomra országos ismertségű személyiséget hívunk meg.

P. G.: Az októberi önkormányzati választás a kerület jövője szempontjából rendkívüli jelentőségű. Minden körzetben olyan jelöltet állítunk, akik felkészültségükkel, beágyazottságukkal hiteles személyiségek, közöttük sok fiatal lesz. A polgármesterjelölt személyéről is hamarosan döntés születik.

Milyen személyes tervekkel készülnek 2019-re?

L. T.: Bízom abban, hogy a 2017-ben kidolgozott lakótelepek megújításával kapcsolatos programomat országos megbízatással folytatni tudom. Ebből a kerületi lakótelepek is profitálni tudnak majd.

P. G.: Minden energiámmal és tudásommal az önkormányzati választásra készülök. Bizakodva várom az önkormányzati választást, amire korszerű eszközökkel és a lakosságra támaszkodó mondanivalóval készülünk. Mi nem pártokkal és szervezetekkel fogunk össze, mint az ellenfeleink, hanem az itt élőkkel kötünk szoros szövetséget A párbeszéd legkülönbözőbb formáival fognak találkozni a kerületi honfitársaink.

Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kíván a XV. kerületi Fidesz–KDNP a rákospalotaiaknak, pestújhelyieknek és újpalotaiaknak! László Tamás választókerületi elnök, dr. Pintér Gábor frakcióvezető, Lehoczki Ádám, Gyurkovics Miklós, Agárdi János, Csonka László, Báder György, Bencsics Lászlóné képviselők, Mihály Zoltánné Kis Mária,  Pál Gyöngyi, Bakos Mária Magdolna, Zsembery Ákos, Bagi Barna, Halász Zoltán Ádám, Böröczi Belián, Földi Tamás, Gombos Attila, Kozák György, Olasz Lóránd körzetfelelősök, Boroznaki Árpád munkatárs.

 

A hónap vicce

A XV. kerületben sorra fogadnak örökbe kukákat balliberális civil szervezetek, a RÁTE-vel az élen. Éppen csak a szeméthegyeket nem akarja senki örökbe fogadni a kerületben!

Kapcsolódó Cikkek