2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Pécs

Pécs is csatlakozott az alma és a helyi termelők népszerűsítéséhez

Kóstoltatással egybekötött almavásárt tartottak a Kossuth téren. A Tüke Piac ideje alatt kedvezményesen, termelőktől lehet vásárolni a hazai gyümölcsöt. Az akció annak az újfajta, országos kezdeményezésnek a része, amit az agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint az Agrármarketing Centrum indított ősszel. Ehhez Pécs városa is csatlakozott. A közös cél a hazai alma fogyasztásának népszerűsítése.

Baranya megyében Danyicpusztán termesztik a legtöbb almát. Most azonban nemcsak az ott beérett gyümölcsökkel, hanem a hazai termesztők különböző fajtájú almáival is megismerkedhettek a pécsiek – mondta Páva Zsolt. Pécs polgármestere hangsúlyozta: a Kossuth téri almavásárlási akcióval nemcsak a gyümölcs jótékony hatásaira, hanem a hazai alma fogyasztására szeretnék felhívni a figyelmet.


Mindez része annak az országos kampánynak, amit az agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági
Kamara, valamint az Agrármarketing Centrum indított ősszel.

– Fontos, hogy felhívjuk a fogyasztók figyelmét arra, hogy a magyar élelmiszer, és az alma is kimagaslóan jó minőségű – hangsúlyozta Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei elnöke.

Baranya megyében 150 hektáron folyik intenzív almatermelés, éves szinten ebből 40 tonna kerül ki a hazai piacokra. A jövőben pedig azt szeretnék, hogy ezek a gyümölcsök is – hasonlóan a baranyai dinnyéhez – védjegymatricát kapjanak, hogy a fogyasztók tudják, honnan került a boltok polcaira a gyümölcs.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.