EUR: 329,05 Ft
CHF: 300,32 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Ózd

Putnoki az ország karácsonyfája

Negyven éven át növekedett Putnok Petőfi utcájának egyik előkertjében az az ezüstfenyő, amelyet tulajdonosa most elajándékozott.

Kováts Géza Sándorné férje ültette el a csemetét, ami mára hatalmas formás fenyőfává nőtt.  A 89 éves asszony lányával egyetemben úgy gondolta, nemes célra ajánlják fel, ezért felvették a kapcsolatot a Parlament illetékes irodájával, amelynek eredményeként november 27-én a Kossuth térre szállították a 19 méter magas és öt tonna összsúlyú örökzöldet. Az adományozók büszkék rá, hogy 2018-ban a történelmi Gömör-Kishont vármegyéből érkezett a Parlamenthez az ország karácsonyfája.

Fotó: Nagy Krisztián
Képalá: Az ország karácsonyfája

Fotó: Nagy Krisztián
Képalá: Az ország karácsonyfája

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.