EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Nyíregyháza

Rali Eb-futamot rendez Nyíregyháza

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsának szentpétervári ülésén véglegesítették a rali Európa-bajnokság (ERC) 2019-es versenynaptárát, amelyben november második hétvégéjén szerepel a Nyíregyházán sorra kerülő magyarországi versenyhétvége is.

Jövőre november második hétvégéjén szerepel a Nyíregyháza Rally, amely idén először, november elején nagy sikerrel zárult. Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke azt mondta, hatalmas megtiszteltetés a hazai autósportnak, hogy egy újabb nemzetközi versenysorozat naptárában szerepelhetünk. Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője kiemelte, a 2019-es sorozatban négy aszfaltos és négy murvás verseny szerepel, Magyarország az egyik aszfaltos versenyt rendezheti meg városunkban.


2019. november 8–10. között városunkba érkezik az Európa-bajnoki mezőny

– Idén novemberben volt magyar országos rali bajnoki futam Nyíregyházán, a Nyíregyháza Rally. Ez egyben egy Eb-kandidáló verseny volt, és tegnap Szentpéterváron az FIA világtanács döntött arról, hogy elfogadja-e a kandidálást, bekerül-e a verseny a 2019-s hivatalos versenynaptárba. Ez attól is függött, hogy az FIA által küldött nemzetközi megfigyelő mennyire volt elégedett a nyíregyházi rendezéssel és a verseny körülményeivel. Örömmel jelenthetem be, hogy elégedett volt, megfelelő visszajelzést adott, és elfogadta a világtanács a kandidálásunkat, tehát 2019. november 8–10. között Nyíregyházára érkezik az Európa-bajnoki mezőny – mondta el Őry Tamás.

A döntés értelmében a Rally Hungaryt november 8. és 10. között rendezik meg. A nyíregyházi futam egy hónapja került be az előzetes naptárba, amelyről most mondta ki a végső szót az erre hivatott testület.

Az egyik aszfaltos versenyt rendezhetjük meg

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.