EUR: 329,26 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Sport

Rasmussen boldog és meglepett a fergeteges győzelem után

Ritka szép és tudatos játékkal magabiztosan vertük a spanyolokat a franciaországi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek zárómérkőzésén. Kim Rasmussen mosolygós nyilatkozatában csak annyit mondott a végén: Ő ma egy boldog ember!

Boldog az egész csapat és az ország kézilabda rajongói is, miután régen nem látott profi játékkal, a taktikát fegyelmezetten betartva mind a védekezésben, mind a támadásban simán vertük a spanyolokat Montbéliard-ban. Kellett a produkcióhoz a parádésan védő Kiss Éva, akit végül a mérkőzés legjobbjának választottak. Szükség volt a tökéletes szélsőjátékra és Planéta Szimonetta biztos kezére a heteseknél.


Kim Rasmussen a spanyol meccs után jogosan lehet büszke a válogatottra. Fotó/MKSZ

Tulajdonképpen az egész csapat megkaphatta volna a legjobb játékosnak járó elismerést, hiszen mindenki a legjobbját húzta elő a kalapból. A mérkőzés végén az utolsó 10 percben, mint egy laza edzőmeccsen, Rasmussen a cseréket játszatta, hogy Szabó Laura, Tóvizi, Tóth Gabi, Pálos-Bognár, Kazai, Orbán is megmutathassa, mit tud második sorunk. Így kezdőink; Kovacsics, Háfra, Lukács, Mészáros, Schatzl, Kovács Anna pihenhettek.

EB 2018 – Planéta Szimonetta 8 gólt lőtt a spanyoloknak/Fotó: MKSZ

A 10 gólos vezetésből az utolsó 10 percben végül kicsit leadtunk. Ennek ellenére rendkívüli mutatvány volt a Hollandia ellen az utolsó pillanatban szerencsétlenül elvesztett meccsük miatt csalódott spanyol lányok elleni fergeteges győzelem.


Női Európa-bajnokság, Montbéliard, C-csoport, 3. forduló: MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 32-26 (19-14)

MAGYARORSZÁG: Bíró, Háfra 5, Kazai, Kiss, Kovács 3, Kovacsics 3, Lukács 4, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár 1, Planéta 8 (6), Schatzl 5, Szabó, Szalai, Tóth 2, Tóvizi. Edző: Kim Rasmussen.
SPANYOLORSZÁG: Arderius 1, Castellanos, Cesareo, Fernandez 2, Garcia, Gonzalez 3, Gonzalez, Gutierrez, Hernandez 3, Lopez 5 (1), Martin 6 (3), Martinez, Navarro, Pena 2, Rodriguez 2, Valdivia 2. Edző: Viver Arza Carlos.
Kiállítások: 8, ill. 4.
Hétméteresek: 7/6, ill. 8/4.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyon jó munkát végeztek, pedig a gyors kézilabdát játszó spanyolok ellen sohasem könnyű. Minden elismerésem a spanyoloknak, – nyilatkozta Rasmussen a 32-26-os siker után. – Gyors, erős, fiatal csapatuk van. Nagyon boldog és meglepett vagyok. A védekezésünk ezúttal is jól működött, támadásban pedig egyre jobbak vagyunk. Némi szerencsénk is volt, de megdolgoztunk érte.

EB 2018: Kiss Éva a meccs legjobbja volt a spanyolok ellen/Fotó: MKSZ

A válogatott miután 28-25-re kikapott az előző tornán ezüstérmes Hollandiától, majd legyőzte 24-18-ra Horvátországot, a C csoport második helyén végzett. A középdöntő II. csoportjában, Nancyban pénteken, december 7-én a címvédő norvégokkal találkoznak lányaink, akik meglepetésre csak csoportjuk harmadik helyén végeztek. Vasárnap, december 9.én a németekkel, majd szerdán, december 12-én a románokkal csatázhatunk. Az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik helyezett pedig az ötödik helyért játszhat. Mivel az áhított 2 pontot visszük magunkkal a következő körbe, jelenleg a magyar válogatott a harmadik helyről kezdi a középdöntő küzdelmeit.

KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT      gólarány/pont.

 • 1. Románia                        +13/ 4 pont
 • 2. Hollandia                       + 4 /4 pont
 • 3. MAGYARORSZÁG  +3/2 pont
 • 4. Németország                   –4/2 pont
 • 5. Spanyolország                – 7/0 pont
 • 6. Norvégia                          – 9/0 pont

Carlos Viver a spanyolok szövetségi kapitánya elismerően nyilatkozott válogatottunkról.

– Nem játszottunk jól, védekezésben és támadásban sem tudtuk megoldani a feladatunkat. Sokkal jobbak voltak a magyarok, komoly erőbedobásra lesz szükségünk a középdöntőben.

Csapatunknak ezúttal valóban nem voltak komolyabb hullámvölgyei. Gyorsan talpra álltunk akkor is, amikor sorozatban két-három gólt szerzett az ellenfél. Így végül örömjátékot hozott a meccs a lányoknak és a nagyszámú magyar szurkolótábornak, akik ugyanúgy mindent bele adtak, mint a csapat. Elmondhatjuk ez az este álomszerűen alakult. A kapufáról befele pattantak a labdáink, a spanyolok nem találták az ellenszert és játékosaik sem tudtak egyénileg kiemelkedőt nyújtani. Mi meg parádéztunk. Szebbnél-szebb gólokat lőttünk. Védelmünk stabil és szervezett volt. Kapusaink sorra fogták a ziccereket, heteseket.

EB 2018: Kovacsics Anikó a boldog csapatkapitány/Fotó: MKSZ

Válogatottunk a csoportból való továbbjutással elérte, hogy az első kalapba kerül a jövő decemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének sorsolásakor Japánban.

Ami biztos, jelenleg a 12. helynél rosszabb már nem lehet az EB végeredménye a magyar csapat számára, de a spanyolok elleni teljesítmény komoly reményeket ébreszt és már a négy közé jutás sem lenne elképzelhetetlen. Mindenesetre a címvédő norvégokkal nem lesz könnyű meccsünk pénteken, mivel ők szinte az életükért fognak küzdeni az eddigi gyenge teljesítményük miatt. A D csoportban, Brestben miután meglepetésre kikaptak a németektől, Románia nyolc góllal ütötte ki őket, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe. Amikor két hete 25:19-re a Möbelringen Kupán kikaptunk Norvégiától, még elég kilátástalannak tűnt a magyar válogatott helyzete a sok sérült miatt. Azóta megfordult a világ és a norvégok mögöttünk kezdik a középdöntőt nulla pontjukkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világsztárok mellett szerepel Zsóri Dániel

  Világsztárok mellett szerepel Zsóri Dániel

  Az év góljáért járó Puskás-díj történetében először magyar labdarúgó is szerepel a 10-es jelöltlistán: a debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári találatára is lehet szavazni a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján.

 • Taroltak a magyar sportolók

  Taroltak a magyar sportolók

  Magyarország egyszerre több világeseménynek is a házigazdája lehetett, hiszen tegnap ért véget a kajak-kenu világbajnokság Szegeden, Budapesten rendezték meg a FINA junior úszó világbajnokságot, illetve a magyar főváros társrendezője a szeptember 8-ig tartó röplabda Európa-bajnokságnak is.