EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Represent Cuba – ez a Habana Social Club!

Ahogy a Dirty Dancing című film egyik betétdalában is elhangzik: Represent, represent Cuba. Bemutatkozott újra a fantasztikus kubai származású Habana Social Club, hiszen Hódmezővásárhelyre látogattak immáron harmadik alkalommal. A Bessenyei Művelődési Központ a latin-amerikai orquesta zenével telt meg, valamint a Tropicana Club szólótáncosai is színpadra léptek.

A kubai művészek európai turnéjuk során Franciaországban léptek a nagyközönség elé, majd Spanyolországban, ezt követte Magyarország. Decemberben Szlovákiában, majd Máltán folytatják turnéjukat. Humberto Pupo Vazquez, a klub menedzsere elmondta, hogy az egyesület anno 60 évvel ezelőtt alakult, ő személy szerint pár esztendeje vette át a csapat menedzsmenti feladatait. Humberto hozzátette: a zenei repertoár kimondottan kubai slágerekből áll, de emellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozása is felcsendül.

A Habana Social Club csapata

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.