EUR: 317,79 Ft
CHF: 280,46 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Románia legyőzése Eb-elődöntőt ér

A románok elleni győzelem sem jelent biztos továbbjutást az Európa-bajnoki elődöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott számára. 

Ha két csapat azonos pontszámmal zár a középdöntőben, az egymás elleni eredmény rangsorol, ez a spanyolok, a németek és a románok esetében nekünk kedvezne, a hollandok és a norvégok esetében nem. Ha kettőnél több csapat végez ugyanannyi ponttal, akkor közöttük – az egymás elleni eredményeikből számolt – minitabella dönt, ami a gólkülönbség miatt nem lenne előnyös a magyar válogatottnak, amely szerdán 18 órakor találkozik Romániával.


Mindkét középdöntő-csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat Párizsban. Érdekesség, hogy utóbbira a románok elleni döntetlennel is maradna esélye a magyar csapatnak, de még egy győzelemmel is lemaradhat róla, ha számára szerencsétlenül alakulnak az eredmények.


Fotó: MTI/Kovács Tamás

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.