2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb

Salvini: Ne Párizs vagy Brüsszel mondja meg, mit tegyen Olaszország

Új politikai programot vázolt Olaszország és Európa számára több mint egyórás beszédében Matteo Salvini, a Liga vezetője az olasz kormánypárt Rómában tartott tömegdemonstrációján szombaton, miközben Torinóban mintegy hetvenezren tüntetnek a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag mozgalom (M5S) környezeti politikája ellen.

Matteo Salvini kijelentette: miközben a francia elnök, Emmanuel Macron szegénységet teremtett és ezért erőszakkal találja szemben magát, a Liga vezette Olaszország ismét nagy nemzet kíván lenni.


“Nem vagyunk másodrendűek senkihez sem képest, ne Párizs vagy Brüsszel mondja meg, mit tegyenek az olaszok” – jelentette ki a Róma egyik legnagyobb terét megtöltő, 80 ezresre becsült tömeg előtt. Hozzátette: Európa a migrációról is azt állította, hogy megállíthatatlan “korszakváltó jelenségről van szó, de elég volt egy kis bátorság, és sikerült elérni, hogy a migránsok ne kössenek ki az olasz partokon”.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.