EUR: 322,63 Ft
CHF: 288,36 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Dunaújváros

Sikeres évet zárt a Dunaferr

Megtartotta hagyományos évzáró vacsoráját a Dunaferr SE. A több szakágat (kajak-kenu, úszás, birkózás, torna, röplabda) magában foglaló egyesület eseményén összefoglalták a 2018-as esztendő eredményeit, és díjakat adtak át a legeredményesebb sportolóknak.

Nyikos Veronika kapta az “Év utánpótlás sportolója” díjat a birkózóknál

Az egyesület elmúlt évi eredményeit, sikereit értékelte, összegezte Mátyás Gábor ügyvezető elnök a Dunaferr SE évzáró vacsoráján. Mint azt a sportvezető kiemelte, a birkózószakosztályban jelentős előrelépések történtek, hiszen egyrészt a Gurics György Birkózó Centrum átalakításával sikerült összefogni a versenyzőket, másrészt tovább bővült az egyesület bázisa, hiszen több oktatási intézménnyel, így a Dózsa György Általános Iskolával és a lajoskomáromi óvodával is együttműködésben dolgoznak. Az idei évben pedig magyar bajnoki címek és diákolimpiai győzelmek jelezték, hogy jó munka folyik a Dunaferrben.


Szintén az egyesülethez tartozik a tornaszakosztály, amelynek első számú versenyzője, Kovács Zsófia sérülése ellenére is jól szerepelt a magyar bajnokságban, és a vb-n sem okozott csalódást. A dunaújvárosi tornászoknál pedig a fiatalabbak is folyamatosan hozzák az eredményeket: egyebek mellett Halász Dóra Szimonetta, Makovits Mirtill és Mayer Gréta is sikereket ért el a különböző megmérettetéseken. Ebben az évben a röplabdázók is számos fejlesztést tudtak végrehajtani a tao-nak köszönhetően, amelyek főleg az eszközkészletet érintették. A kajak-kenu szakosztály pedig megerősítette edzői gárdáját az olimpiai bajnok Vajda Attilával és Vereckei Ákossal, így minden bizonnyal kedvező előjelekkel készülhetnek az olimpiai selejtezőkre is a dunaújvárosi versenyzők. Az úszók szintén szépen szerepeltek a versenyeken: a magyar bajnokságon kívül az Eb-n, valamint a világkupán is bizonyították felkészültségüket. Az eseményen átadták Az év utánpótlás-sportolója díjat is, amelyet a birkózók közül Nyikos Veronika, a kajak-kenusoknál Kiss Balázs, a tornászoknál Mayer Gréta, az úszóknál Kállai Botond, a röplabdázóknál pedig Tomanóczy Bálint vehetett át.

Kapcsolódó Cikkek