2020. augusztus 15., szombat
Mária

Külföld

Sokkoló felvétel! Így gyilkolt a terrorista a karácsonyi vásáron

Megrázó felvételek kerültek ki az internetre, miután Strasbourgban kedd este egy férfi lövöldözni kezdett. A támadásban eddig három ember vesztette életét, legalább 13-an megsérültek.

A szörnyű támadás pillanatairól és az azt követő pánikról is rengeteg videó készült.


Korábban arról számoltunk be, kedd este Strasbourgban, egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözés – közölte Christophe Castaner francia belügyminiszter szerdára virradóra tartott sajtótájékoztatóján, pontosítva azokat a korábbi értesüléseket, miszerint négyen vesztették életüket. Bangkoki hivatalos közlés szerint a halálos áldozatok között van egy thaiföldi állampolgár.

Mint Castaner mondta, további tizenkét ember sebesült meg, köztük hatan kritikus állapotban vannak.


A rendőrség a 29 éves, strasbourgi születésű Cherif Chekattként azonosította a lövöldözőt, akinek neve szerepel a potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek listáján.

A tárcavezető bejelentette, hogy a történtek miatt magasabb terrorkészültségi szintet rendeltek el, megerősítik a határvédelmet és a karácsonyi vásárok körüli biztonsági intézkedéseket is, hogy elejét vegyék hasonló támadásoknak.

Tájékoztatása szerint az elkövető két alkalommal is tűzpárbajba keveredett a biztonsági erőkkel kedd este. Egyszer 20 óra 20 perckor, majd 21 órakor. Hangsúlyozta: az elkövető továbbra is szökésben van, de a biztonsági erők 350 tagja kutat utána.

Az Origo azt írja, a támadó marokkói származású. S-kartonja van, ami azt jelenti, hogy potenciális terroristaként tartották számon. Este több vezető francia politikus is úgy nyilatkozott, hogy a francia terrorellenes intézkedések láthatóan kudarcot vallottak, változtatásra van szükség.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek