EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Sopron

Sopron–Selmec 100

A Soproni Egyetem – együttműködve Sopron Megyei Jogú Várossal – decembertől jövő év áprilisáig programsorozattal emlékezik meg arról a 100 évvel ezelőtti eseményről, amikor Selmecbányáról a Magyar Királyi Bányászati és Erdészeti Főiskola Sopronba költözött.

Az eseménysorozat nyitórendezvényén beszédet mondott többek között dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora, valamint dr. Czapp László, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese. A zenés irodalmi műsor után idén is fáklyás felvonulást tartottak. A Liszt Központban pedig bemutatták Tamás Miklós Pillanat című dramolettjét, amely egyben a magyarországi ősbemutató volt. Az előadás kifejezetten a centenáriumi ünnepségre készült a Soproni Egyetem felkérésére. Jövő tavaszig további jubileumi rendezvényeket szerveznek.

Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.