EUR: 327,55 Ft
CHF: 301,74 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Soros hergelte tüntetés Budapesten

Ellenzéki tüntetés volt Budapesten, majd a Soros-aktivisták által vezényelt tömeg átvonult Óbudára, a köztelevízióhoz.

A résztvevők a Hősök terén gyülekeztek, majd átvonultak a Parlamenthez. Többen magyar és uniós zászlókat, valamint fehér szalagot vittek magukkal. A Kossuth térnél felállított színpadon szólaltak fel – írja a hirado.hu.


A sorosisták által irányított vonulásos tüntetést a rendőrség biztosította. A szervezett tüntetés délután 18 óra után véget ért, ezután a tüntetők átvonultak Budára.

Miután a meghirdetett tüntetés véget ért, az agresszív Soros-aktivisták által irányított néhány száz fős tömeg be akart törni a köztelevízió székházába, eközben feltűnően agresszíven viselkedtek a rendőrökkel. A rendőrök dobálása, és a tömeg hergelése folyamatos volt. A tüntetést lelkesen közvetítő Soros-médiumok felvételen látszott, hogy folyamatosan dobálják a rendőröket, sőt petárda és füstbomba is égett is a rendőrök mögött.


A rendőrség honlapján azt írta: a Kunigunda utcában összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a biztosításban részt vevő rendőröket, majd a rendőrsorfalra nyomták az elöl állókat, akik közül néhányan a földre kerültek, rosszul lettek. A rendőröket ért erőszakos támadás, illetve a demonstráció első soraiban tartózkodók testi épségének védelme érdekében a rendőrök többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmaztak.

A rendőrök a sérülteket a sorfal mögé kísérték, intézkednek egészségügyi ellátásukra – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Soros-aktivisták az elmúlt napokban sem bírtak magukkal, összesen 79 emberrel szemben intézkedett a rendőrség a múlt héten kezdődött vandál tüntetéssorozat első három napján. 57 embert állítottak elő, 22-öt pedig őrizetbe helyeztek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.