EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Veszprém

Sorsdöntő lesz a jövő évi EP-választás

Évzáró taggyűlést tartott a Kereszténydemokrata Néppárt Veszprémi Szervezete múlt héten a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskolában. Az előző évek adatai alapján összegezték Veszprém megye gazdasági eredményeit, teljesítményét, demográfiai változásait, felvázolták a megoldandó problémákat és sikereket is, majd a párt idei és jövő évi feladatairól esett szó.

Tábori Ferenc szerint a megye gazdasági teljesítménye kiemelkedő, a demográfia terén viszont még van feladat (fotó: Domján Attila)

Tábori Ferenc, a Veszprém Megyei Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának elnöke elmondta, hogy ebben az évben is a 2017-es év sikereihez hasonló eredményekre számíthatunk a gazdaság területén. Veszprém megyében folyamatosan nő az alkalmazottak és az új álláshelyek száma, és az elmúlt években egyre javult a foglalkoztatási ráta: jelenleg is Veszprém megyében a legalacsonyabb a munkanélküliség aránya. A különböző ipari vállalkozások termelési értéke évről évre egyre magasabb, ám a munkaerőhiány miatt egyes ágazatok nehézségekkel küszködnek.


– Veszprém megye gazdasági adatai nagyon jók, biztatók, ez hosszú távon a jövőnket biztosítja, ám a demográfia kapcsán van még mit tenni. Veszprém megyében – annak ellenére, hogy gazdaságilag kiemelkedik a térségből – csökkent a házasság kötési kedv – fűzte hozzá Tábori Ferenc.

Sorsdöntő lesz az uniós parlamenti választás Latorczai János szerint (fotó: Domján Attila)

Latorczai János, a KDNP megyei elnöke beszámolt az elmúlt év országos és megyei politikai helyzetéről, majd az összefoglalót követően kiemelte, hogy a jövőkép ugyan még nyitott, de egyértelműen látszik, hogy a jövőben meghatározó lesz a rendkívül erős visegrádi négyek szerepe, illetve hogy a sorsunk szempontjából döntő lehet a tavaszi EP-választás.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek