EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Sport

Sós Csaba: Folyamatosan hozzák a csúcsformát a legjobb úszok

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint manapság a legjobb úszok folyamatosan hozzák a csúcsformát a korábbi évi egyszerivel szemben – írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

Sós Csaba a lapnak adott interjújában azt mondta, hogy régebben évente volt egy csúcsforma, aztán nyolcvan százalékos formában hozták magukat még egyszer az úszok, vagy legfeljebb kétszer, mert a klubnak fontos volt, hogy az úgynevezett cikluszáró versenyeken a pontok megszerzése érdekében “villantsanak a sztárok”.


“Manapság viszont folyamatosan hozzák a 90-95 százalékos formát” – fogalmazott.

Sós Csaba elmondta, hogy egyre több az erőpróba, most már minden évben van rövid pályás világverseny, valamint az olimpia évében lesz Európa-bajnokság, és lesz még egy rövidpályás világbajnokság is Abu-Dzabiban. Rámutatott arra, hogy ez egy évben három a korábbi évekhez képest, és ehhez jönnek a világkupák, ahol értelemszerűen a legjobb úszóink szívesen úsznak, mert pénzt tudnak keresni.

A szövetségi kapitány szerint az edzésmódszerek a folyamatos készenléti állapotnak megfelelően változtak, “még ha az emberi test nem is”.

Arra a kérdésre válaszolva, elfogadható-e, hogy a “fél” válogatott keret nem ment el a hangcsoui világbajnokságra, azt mondta: nem ez volt az év főversenye, és a pénz áll a jelenség hátterében. A Gerevich-ösztöndíj összegének kiszámításánál nagyon alacsony szorzóval szerepel, nem jár érte kimagasló állami jutalom – magyarázta Sós Csaba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bronzérmet szerzett Ungvári Attila

  Bronzérmet szerzett Ungvári Attila

  Mindhárom szurkolói zóna nagy népszerűségnek örvend a minszki Európa Játékokon, az első hétvégén a Sportpalotánál, a Csizsovka Arénánál és a Minszk Arénánál lévő fesztiválterületet is megtöltötte a közönség.

 • Löw nem beszélhet Neymarról

  Löw nem beszélhet Neymarról

  Komoly átalakulások előtt áll a Paris Saint-Germain kerete a nyári időszakban. A párizsi csapatból már többen távoztak a szezon végén, de a legnagyobb kérdés, hogy a brazil támadó, Neymar hol folytatja pályafutását.

 • Kenderesi csak a világbajnokságig fogja vissza magát

  Kenderesi csak a világbajnokságig fogja vissza magát

  Kenderesi Tamás szinte „kiéhezve” utazik el a július 12-én rajtoló dél-koreai úszó világbajnokságra. Az olimpiai bronzérmes versenyző szinte edzésből próbálja a lehető legjobbat kihozni magából a vb-n.