2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Belföld

Süli János: A klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani

A klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani, az atomerőművek folyamatosan képesek előállítani az ipar és a lakosság számára szükséges áramot – mondta Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Budapesten, a Budapest Energy Summit nemzetközi konferencián.

Az energiaellátás biztonságát, valamint a gazdaságossági és a klímavédelmi szempontokat is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése – emelte ki előadásában Süli János.


Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, a megújuló energiaforrásokkal együttműködve szeretnék megoldani az ország áramellátását.

A tárca nélküli miniszter felidézte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. elemzését, amely szerint 2030-ra a magyar ipari és lakossági felhasználóknak 3500-5000 megawatt közötti hazai plusz kapacitásra lesz szüksége, ez is indokolja a két új paksi blokk megépítését – fejtette ki.

Kapcsolódó Cikkek