EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Életmód

Szédítő tempót diktál az ördögi Cupra

Szédítőre sikeredett a SEAT Ateca alapjaira épült, majd önálló márkává vált Cupra: álló helyzetben is az, de a 300 lóerős motor lehengerlő gyorsulása a volán mögött ülőt is fokozott figyelemre készteti. 

Önbizalomhiányban szenvedő úriemberek egóját – a csinos oldalbordák mellett – egy 300 lóerős Cupra billentheti helyre a leggyorsabban. A SEAT motorsportrészlegéből önálló autómárkává avanzsált Cupra nem csak első pillantásra tűnik azonosnak a SEAT Atecával. Külső megjelenésében azonban vannak kisebb-nagyobb sportos különbségek. Például az oldalsó küszöbtoldalékok, az egyedi hátsó lökhárító a négy valódi kipufogóvéggel, a hűtőrácson elhelyezett Cupra-embléma – a gyáriak szerint a logó két egymással szembefordított C betűt mintáz – pedig szinte ördögi tulajdonságokat sejtet a motortérben.


S nem csak sejtet, hiszen a turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű, négyhengeres 2.0 TSI benzines motor 300 lóerős, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Felemelő érzés lehet az elegáns, nyakkendős urak számára ezzel a városi terepjáróval a zöldre váltó jelzésnél állva hagyni a fiatalabbakat, hiszen az autó 5,2 másodperc alatt éri el a százat.

Egy biztos: nemtől, pártállástól és táplálkozási irányultságtól függetlenül kellemes érzés tölti el az embert a Cupra vezetésekor, különösen, ha sportos üléssel van felszerelve. A kényelmet fokozza a nagy felbontású digitális műszerfal, a nyolccolos, érintőképernyős navigációs rendszer.


Kezdetben egy fővárosi SEAT-márkakereskedésen belül lesz Cupra-képviselet. Az értékesítési tervek egyelőre szerények, az első évben mintegy húsz Cupra-vevőre számítanak. Az ár még nem ismert, de jóval kevesebbért lehet majd hozzájutni, mint az Audi Q5-höz és Q7-hez, de a Skoda Kodiaqnál alighanem drágább lesz.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.

 • 5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt közel másfél millió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.