EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Extra

Szenteste hagyott itt minket a legendás énekesnő – Mary Zsuzsi 71 éves lenne

Szenteste, 2011. december 24-én dobta el magától az életet Mary Zsuzsi. A táncdalénekesnőt az egész ország szerette, de ő élete utolsó időszakában nagyon magányosnak érezte magát és már nem akart emberek közé menni. Az énekesnő 71 éves lenne.

1968-ban az egész ország megismerte a gyönyörű Mary Zsuzsit. Az akkor 21 éves énekesnő a Táncdalfesztiválon énekelte el párja, későbbi férje, Dobos Attila és Szenes Iván “Mama” című slágerét, ami rögtön a legnagyobb sztárok közé emelte. Megosztott első díjat kapott és elnyerte a közönség fődíját is. Érdekesség, hogy akkoriban a tévénézők az otthonaikban lévő villany fel- és lekapcsolásával szavaztak, miközben a villamoserőművek mérték és jelentették az eltéréseket.


1970-ben váratlanul – a legnagyobb sikerek közepette – disszidált Dobos Attilával Németországba. Ott született meg lányuk, Angéla. Mary Zsuzsi azonban azonnal beleszeretett Klapka Györgybe, miután férje bemutatta őket egymásnak. Olyan elsöprő vonzódás volt, hogy az énekesnő elhagyta a férjét, Angéla ekkor hat hónapos volt. 11 hónapos korától végleg az édesapjához került és kilenc éves volt már a kislány, amikor szeretett volna találkozni az édesanyjával. Mary Zsuzsi Klapkával való megismerkedése után a 37. órában költözött be a táncoshoz, későbbi üzletemberhez. Klapka ekkoriban három nővel élt együtt, de idővel csak Mary Zsuzsi maradt. Amikor terhes lett, akkor Klapka feleségül vette. Négy gyermekük született és 24 évig voltak együtt.

Az énekesnő egészen a kilencvenes évek végéig nem is jött haza, 30 év után azonban sikerült újra beindítania a karrierjét Magyarországon. Új albumot készített és rendszeresen turnézott, hatalmas sikert aratott a TV2 műsorában, a Dalnokok ligájában is. Magánéletével is gyakran került a címlapokra, miután szerelmes lett egy nála jóval fiatalabb férfiba. A sikerek után azonban keserű kudarcok következtek, csalódások után egy idő után újra visszatalált Klapkához, de nem szerelmesek voltak már ekkor, hanem az üzletember segített az asszonynak és megengedte, hogy a telkén kialakított házban éljen. Mary Zsuzsi utolsó hetei, hónapjai drámaian teltek. Úrrá lett rajta az elkeseredés, miután közel 30 kilót hízott.


Szolnok, 2009. február 15.
Mary Zsuzsi előadóművész énekel a szolnoki Városi Sportcsarnokban megrendezett Táncdalfesztivál anno… című koncerten 2009. február 14-én este.
MTI Fotó: Mészáros János

Kerülte az embereket, egyáltalán nem akarta hogy lássák őt. Erről így írt a tavaly elhunyt üzletember az Aranyember című könyvében:
“Úgy éreztem, hogy gondoskodásom nélkül nem képes túlélni szerelmi csalódásait. Gyötrelmes látni, ahogy később szinte bolondot csinál magából, és nem veszi észre saját tragikomikumát. Csak egyre betegebb lett a lelke, képtelen volt elfogadni, hogy eljár felette az idő, és bánatát az alkoholba fojtotta. Mindent elkövettem, amit lehetett, és tűrtem, hogy a közvélemény gonosznak tartson, amikor a közérti számlákkal elszámoltattam Zsuzsit, hogy ne vehessen alkoholt. A legnevesebb szakemberhez akartam vinni elvonókúrára, és amikor már a nyugtatókra ivott, beláttam, hogy menthetetlen. Sohasem engedtük el a kezét, gyerekeivel könyörögtünk és veszekedtünk, fiatal szeretőit megtűrtem a saját kertemben kialakított lakásában. Mégis tehetetlen voltam, s végül Zsuzsi a
születésnapomon, a szeretet ünnepén, karácsonykor hagyott el minket. Ma sem tudjuk, hogy önszántából dobta el az életét, vagy már annyira nem volt ura önmagának, hogy csak véletlenül szedett be halálos adag nyugtatót a rengeteg alkohollal. Sokáig kísértett, hogy megint megmenthettem volna, ha hamarabb észrevesszük, hogy baj van.

Aztán rájöttem, hogy van, amin nem lehet és nem is érdemes változtatni. Zsuzsit a szerelem hiánya eltorzult teste börtönébe zárta. Már nem volt semmi szépség az életében, a színpadról, a közönség tapsáról is lemondott. Emlékeimben mindig a miniszoknyás, Mamát éneklő, csillogó szemű és ragyogó mosolyú, belém fülig szerelemes, gyönyörű nőként marad meg gyerekeim édesanyja, akit el kellett engedni, hogy megtalálja végre a békéjét, a nyugalmat.”

Még több a Klapka családról:

Kapcsolódó Cikkek