2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Szekszárd

Szépkorúak karácsonya

Szekszárd önkormányzata idén második alkalommal hirdette meg azon akcióját, amelynek keretein belül a megyeszékhelyen élő nyugdíjasokat ajándékozták meg a karácsonyt megelőzően. A csomagokban tartós élelmiszerek mellett tea, kávé, édesség is helyet kapott. Az érintetteknek előzetesen regisztrálniuk kellett, hogy az önkormányzat kellő számú csomagot tudjon kiosztani.

A csomagokra előzetesen regisztrálniuk kellett az érintetteknek, ezt 3700-an tették meg Fotó: Nagy Nándor

A csomagokban tartós élelmiszerek mellett tea, kávé, de még édesség is helyet kapott Fotó: Nagy Nándor

– Az akció célja az idei évben is az volt, hogy szeretnénk minden szekszárdi lakóhellyel rendelkező szépkorúnak szebbé tenni az ünnepeket, és egy kis ajándékcsomaggal kedveskedni mindazoknak, akiknek erre szükségük van bármilyen okból  – magyarázta Ács Rezső polgármester. – Előzetes regisztrációhoz kötöttük a jelentkezést, természetesen ezt azért tettük, hogy csak annyi csomagot vásároljunk, amennyire szükség van. 8800 szépkorú él jelenleg Szekszárdon, és ebből 3700-an regisztráltak a megadott határidőig, december 13-tól pedig megkezdtük a csomagok kiosztását is. A tervek szerint ütemezetten, ábécésorrendben vehették át az idősek. Én azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült ezeknek a csomagoknak az összeállítása, hiszen tízféle termék található benne, 2500 forint értékben csomagonként. Ebben az édességtől a tartós élelmiszerig mindent igyekeztünk belerakni, és azt, hogy mit tartalmazzon a csomag, a szekszárdi időskorúak döntötték el – részletezte a városvezető.


Néhányan lemaradtak a regisztrációról, ezért később jelentkeztek, de senkit nem küldtek el üres kézzel, mindenki számára biztosították ezt a lehetőséget Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, néhányan lemaradtak a regisztrációról, ezért később jelentkeztek, de senkit nem küldtek el üres kézzel, mindenki számára biztosították ezt a lehetőséget. A csomagosztás pedig zavartalanul, néhány nap leforgása alatt meg is történt.

– Én őszintén örülök annak, hogy ilyen sokan regisztráltak és ilyen sokan szeretnének részesülni a város kedvességéből, ajándékából. Amikor a tavalyi évben megkaptuk az Idősbarát Önkormányzat díjat, akkor azt mondtuk, hogy ez egy jó elismerése a munkánknak, de természetesen ez további cselekvésre ösztönöz bennünket, ennek egyik része az, hogy a szekszárdi szépkorúakat ilyenkor, az adventi időszakban külön kedvességgel, külön ajándékkal lepjük meg, és ezzel kívánunk valamennyi szépkorúnak, illetve valamennyi szekszárdinak nagyon boldog és áldott ünnepeket – zárta mondandóját Ács Rezső polgármester.


Kapcsolódó Cikkek