EUR: 328,53 Ft
CHF: 298,60 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Extra

Szikora Robi: Nem akartam apám hibájába esni

Szikora Robit rengeteg kísértés érte ötvenéves pályafutása alatt, ő azonban mindvégig hű maradt feleségéhez, mert nem akart édesapja hibájába esni. Az énekes ugyanis a Lokál Extrának bevallotta: apja nőügyei miatt esett szét a családja. 

– Édesapám táncdalénekes volt, az ötvenes évek közepén ő kezdett elsőként haknizni, majd haknikat szervezni. Gyerekként mindig azt láttam, hogy amíg édesanyám a vasútnál dolgozik, addig apámhoz napközben jöttek a zenészek, éjszaka pedig felkerekedett otthonról, és csak reggelre ért haza – kezdte Szikora Robi a Lokál Extrának.


– Később engem is elvitt magával néhány fellépésre, és teljesen magával ragadott az egész közeg. Láttam, hogy apám milyen menő, és hogy minden nő odavan érte, ő pedig nem tudott ellenállni nekik. Erre aztán a családunk is ráment. Gyerek voltam még, amikor elváltak, de nem igazán érintett meg. Egy természetes állapotnak fogtam fel, mint ahogy azt is hogy szegények vagyunk. Ketten maradtunk anyukámmal, egy ideig csak egymásra számíthattunk. Édesanyám – aki 87 éves és szerencsére jó egészségnek örvend, és még mindig  abban a rákospalotai kis lakásban él, ahol én is nevelkedtem –  aztán férjhez ment a nevelőapámhoz, Józsefhez, aki áldott jó ember volt. Ő volt az, aki megmutatta nekem, hogy milyen egy igazi családfő, aki mindent megtesz a szeretteiért. Igazi példa volt számomra, amit igyekeztem követni. Apámmal is jó volt a kapcsolatom, de ő inkább egy barát volt, akivel órákig képesek voltunk a zenéről beszélni, és ha szükségem volt rá, ott volt és segített a maga módján. Ő is megnősült, született két féltestvérem is, akik szintén zenei körökben dolgoznak, és nagyon jóban vagyunk – mesélte Szikora. Az R-GO alapítója hamar megnősült, és minden kísértés ellenére hű maradt feleségéhez, akivel több, mint négy évtizede élnek boldog házasságban.

– Már az általános iskolában kinéztem magamnak Zsuzsát, és amint nagykorú lett, el is vettem feleségül. Sokan bármit  odaadtak volna, hogy velem legyenek, de nem éltem ezekkel. Nem akartam édesapám hibájába esni, akinek a kalandjai miatt ért véget a házassága – tette hozzá.


Szikora Robi legendás zenekara, az R-GO idén 35 éves, ebből az alkalomból december 18-án egy hatalmas születésnapi koncerttel készül a Budapesti Papp László Sportarénában, ahol az énekes az R-GO-t megalapító zenésztársaival (Környei Attila, Kozma Tibor, Barile Pasquale, Holló József) 30 év után újra együtt zenél majd.

Fotó: Örkényi Adrienn

Kapcsolódó Cikkek