EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Veszprém

Színesre rajzolt karácsony ajándékba

Mindenki győztes a veszprémi és a Veszprém környéki iskolások rajzpályázatán: az advent jegyében meghirdetett versenyen egyedülálló idősek karácsonyát színesítik ajándék alkotásaikkal a gyerekek.

Még a szervezőket is meglepte a felhívás sikere (Fotó: Kovács Bálint)

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány együttműködésével idén negyedik éve tart az összefogás és a jótékonyság a karácsonyt megelőző időszakban. A karácsony a szeretet ünnepe, és ez a szeretet mindenkinek jár: a „Legyen mindenkinek szép a karácsonya” című rajzpályázat célja, hogy a díjazáson felül, az adakozás szellemiségét is átéljék a gyerekek azzal, hogy az egyedülálló időseket ajándékozhatják meg rajzaikkal.


– Számunkra is nagy meglepetés, hogy közel ezer pályamű érkezett be 16 iskolából a 3–8. osztályig meghirdetett pályázatra. A verseny sikere a hatalmas összefogásnak köszönhető, ami az intézmények, pedagógusok, igazgatók, tanulók és a szülők közös munkájával jöhetett létre – mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Közel ezer egyedül élő idős ünnepét teszik szebbé a rajzok (Fotó: Kovács Bálint)

– A versenyen mindenki győztes, hiszen az elkészült rajzokkal közel ezer ember karácsonyát tudjuk szebbé tenni – emelte ki.

A Facebook-szavazás alapján bírálandó pályaműveket végül a résztvevők nagy száma miatt szakmai zsűri vette szemügyre: a legjobbnak ítélt száz munka készítőjét jutalmazták december 8-án a díjátadón.

– A gyerekekben nagyon sok szeretet van, amit ők a rajzokon keresztül fantasztikusan ki tudnak fejezni. Ezzel az ajándékozással egy hidat képezünk két generáció, az idősek és a gyerekek között – mondta Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke.

Kapcsolódó Cikkek