EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb V.kerület

Színházjegy diákoknak

A Pál utcai fiúk zárt körű januári előadására hívja Belváros önkormányzata a 10–16 év közötti kerületi gyerekeket. A jegyek száma korlátozott, ezért érdemes időben kiváltani azokat.

Számos hazai és nemzetközi elismerés bizonyítja, hogy Belváros önkormányzata számára nagyon fontosak az itt élő családok. A kerület elnyerte az UNICEF Gyerekbarát Település címét, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Családbarát Önkormányzat elismerését, Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálata pedig Budapestért díjban részesült.


– Különösen büszke vagyok arra – belvárosiként, apaként és polgármesterként egyaránt –, hogy a belvárosi gyerekek egy olyan közösség tagjaiként nőhetnek fel, amelyben egymás mellett állunk, kölcsönösen számíthatunk egymásra – fogalmazott Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – A díjak éppen ezért a belvárosiak közösségének érdemei, amelyekhez szívből gratulálok, és amelyekért ezúton mondok köszönetet az itt élőknek.

Az önkormányzat számos támogatással, kezdeményezéssel, beruházással vívta ki a sorolt elismeréseket. A jegyescsomag, a babakötvény, a babaköszöntő csomag, a nevelési, beiskolázási, karácsonyi támogatás, az Erzsébet-utalvány, a tanulmányi, sport- és szociális ösztöndíjak, az ingyenes füzetcsomag, a tankönyv- és taneszköz-támogatás, a közlekedési támogatás, a védőoltás költségeinek átvállalása, a növényosztások, a kedvezményes mozi- és színházbérletek, valamint az egy éve önálló épületben működő, rendkívül sikeres Belvárosi Közösségi Tér mind az önkormányzat közösségtámogató és -formáló igyekezetét tanúsítja.


Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a Szent Miklós-napi ünnepségen. A gyerekek idén a mikuláscsomag mellé egy dúsan berendezett kirakatból is választhattak ajándékot

A karácsonyra mindig külön meglepetésekkel készül az önkormányzat. A jelképes összegért átvehető fenyőfák mellé harmadik éve ad fél kilogramm szaloncukrot a kedvezményezetteknek, idén először pedig a Szent Miklós-napi ünnepségen a gyerekek amellett, hogy mikuláscsomagot kaptak, egy dúsan berendezett kirakatból is választhattak maguknak ajándékot.

Ezen a karácsonyon még egy ajándékot átnyújt az önkormányzat a gyerekeknek.

– Szeretettel hívjuk a 10–16 év közötti fiatalokat A Pál utcai fiúk januári Vígszínház-beli előadására – mondta a polgármester.

Az előadás január 20-án 14.30-kor lesz a nagykörúti teátrumban. A jegyre a 10–16 év közötti, V. kerületi lakcímkártyával rendelkező gyerekek jogosultak, a 10–14 év közöttiek egy szülővel vehetnek részt az előadáson. A jegyek a készlet erejéig a polgármesteri hivatalban vehetők át ügyfélfogadási időben, január 11-ig.

Kapcsolódó Cikkek