2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Székesfehérvár

Szülők és szakemberek kincsestára

A gyermeknevelés terén fejlődni és inspirálódni vágyó szakemberek és szülők vettek részt a Kincsestár Konferencián, amelynek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház adott otthont.

Bálesné Elekes Rita (elől) a SZÉNA Egyesület elnöke figyeli az előadást Fotó: ÖKK

Az egész napos rendezvényen kiváló szakmai műhelyek szakembereinek vezetésével workshopokat tartottak, majd Kádár Annamária Önbecsülés és küzdőképesség erősítése címmel tartott előadást.
Valós, gyakorlatias eszközök a szakemberek munkájának támogatására, családi forró témákban útmutatás, lelki felfrissülés és inspiráció – ezt kínálta a Kincsestár Konferencia rendezvénye a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezésében. A megnyitón Brájer Éva köszöntötte a megjelenteket.


– Szülőnek lenni a legnagyobb boldogság és életre szóló kaland, sok-sok feladattal – hangsúlyozta Székesfehérvár alpolgármestere. Mint mondta, Székesfehérvár önkormányzata és a Székesfehérvári Család- és Gyermekvédelmi Központ lehetőséget látott abban, hogy a rászoruló családok és gyermekek segítésén túl egy kis munkaközösség létrehozásával ambicionáljanak, segítsenek egy nagy humán erőforrást, magukat a gyermekeket. – Az a cél, hogy az érintettek – pedagógusok, háziorvosok, védőnők, szociális szakemberek, szülők – összegyűjtött tapasztalatai alapján ne a problémák után fussunk, hanem képesek legyünk elérni, hogy a felnövő generációk mentálisan, konfliktusaik kezelésében, fizikailag, szociális érzékenységüket tekintve a mainál jobb életet legyenek képesek élni. Ehhez szoros összefogásra van szükségünk mind a szakemberekkel, mind a szülőkkel, mind az ilyen területeken működő civil szervezetekkel. Ez a mai konferencia többek között abban segít, hogy miként tudjuk erősíteni a családon belüli és kívüli kapcsolatainkat. Ez nagyon fontos a jövőnk szempontjából, hiszen az egymáshoz fűződő viszonyulásunk határozza meg társadalmunk minőségét – zárta mondandóját Brájer Éva.

A konferencia délelőttjén a szakembereket várták workshopra, ahol többek között a gyermek- és felnőttcsoportok kezeléséről, a résztvevőkre szabott oktatásról, az élménypedagógia szerepéről is hallhattak. Ezt követően vásártérré alakult a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, ahol megismerhették a civil szervezetek, szakmai műhelyek tevékenységét, szervezeti szintű és egyéni motivációját, valamint lehetőség nyílt kapcsolatok építésére is.


A délutáni workshopban leginkább a szülők voltak érdekeltek. Többek között a hiszti, avagy a gyógyító sírás, a mese ereje és a családi kapcsolatok kezelése, erősítése szerepelt a témák között. A konferenciát Kádár Annamária előadása zárta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.