EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Dunaújváros

Tamási Áron öröksége

Ősbemutatóval színesítette programját a Bartók Kamaraszínház: mint arról korábban beszámoltunk, a családok évada premierje között egy igazi csemege is helyet kapott, hiszen Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényét viszi színre a dunaújvárosi társulat.

Komoly kihívás elé állította mind a rendezőt, Őze Áront, a Bartók igazgatóját, mind a dramaturgot, Balassa Esztert Tamási Áron műve. A Jégtörő Mátyás című regény, amelyet a színház december 7-én mutatott be, meglehetősen gyors ritmusú, legalábbis a jelmezek, díszletek tekintetében. A színészeknek így többször is gyorsan kell kosztümöt váltaniuk, a forgószínpad pedig elengedhetetlen kelléke a darabnak.


Ősbemutatót láthatnak az érdeklődők a Bartókban

Az előadásban a dunaújvárosi társulat színművészei mellett vendégművészeket is láthatnak majd a színházbarátok, hiszen Polgár Lilla és Gasparik Gábor mellett egyebek mellett Ágoston Péter és Szina Kinga is részt vesznek majd a darabban. A Jégtörő Mátyás című színművet decemberben még két alkalommal, 18-án és 22-én este hét órától láthatják az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.