EUR: 325,66 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb XII.kerület XXI.kerület

Támogassuk az otthont, ételt és esélyt adó MÖS akciót

 

Advent első vasárnapján 23. alkalommal hirdette meg az országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja: a 13 óra 53 perc is a segélyszervezet adományvonalára utalt. A felhívás jelmondata az “ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” is hangsúlyozza, a segélyszervezet azért gyűjt, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat kínálhasson a szegénységből. Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez.

Az országos adventi pénzadománygyűjtés emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalács szív évente emberek százezrei számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet az ünnepeken túl is, egész évben hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az adventi adománygyűjtés hagyományainak része, hogy az összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával veszi kezdetét, melyet idén is Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, és Lehel László elnök-igazgató lobbantottak lángra.


Lévai Anikó az idei adománygyűjtő kampány elindításakor úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy a mézeskalács legfontosabb alkotóeleme a méz, amely „ragyogó napsugár, tömény édesség és kacagó szeretet”. Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója prezentációjában ismertette az előző évi adventi pénzadománygyűjtésből megvalósuló segélyakciókat, egész éves programokat és fejlesztéseket. Hozzátette, az adventi adománygyűjtésnek köszönhetően tudta hatékonyan működtetni országos segélyközpontját az Ökumenikus Segélyszervezet, mely 2018-ban is krízishelyzetbe került családok ezreinek nyújtott segítséget.

– Az Ökumenikus Segélyszervezet nem kampányszerűen, hanem egész évben támogatja a rászorulókat. Teszi ezt azon a több mint negyed évszázados tapasztalat és szakmai ismeretek birtokában, hogy mikor mivel tud a legtöbbet adni: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek.


Az adománygyűjtés lehetséges támogatási formái

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet átutalással és csekken is segíteni a 11705008-20464565 bankszámlaszámon. A Tesco áruházakban 250 forintos kupon vásárlásával adhatunk adományt. A segélyszervezet Adománypontján, az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a karitatív szervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban is gyűjtik a pénzfelajánlásokat. Az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében pedig az ott vásárolt forralt bor és más finomságok árával támogathatjuk a kitűzött célokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.