2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XII.kerület XXI.kerület

Támogassuk az otthont, ételt és esélyt adó MÖS akciót

 

Advent első vasárnapján 23. alkalommal hirdette meg az országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja: a 13 óra 53 perc is a segélyszervezet adományvonalára utalt. A felhívás jelmondata az “ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” is hangsúlyozza, a segélyszervezet azért gyűjt, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat kínálhasson a szegénységből. Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez.

Az országos adventi pénzadománygyűjtés emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalács szív évente emberek százezrei számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet az ünnepeken túl is, egész évben hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az adventi adománygyűjtés hagyományainak része, hogy az összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával veszi kezdetét, melyet idén is Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, és Lehel László elnök-igazgató lobbantottak lángra.


Lévai Anikó az idei adománygyűjtő kampány elindításakor úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy a mézeskalács legfontosabb alkotóeleme a méz, amely „ragyogó napsugár, tömény édesség és kacagó szeretet”. Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója prezentációjában ismertette az előző évi adventi pénzadománygyűjtésből megvalósuló segélyakciókat, egész éves programokat és fejlesztéseket. Hozzátette, az adventi adománygyűjtésnek köszönhetően tudta hatékonyan működtetni országos segélyközpontját az Ökumenikus Segélyszervezet, mely 2018-ban is krízishelyzetbe került családok ezreinek nyújtott segítséget.

– Az Ökumenikus Segélyszervezet nem kampányszerűen, hanem egész évben támogatja a rászorulókat. Teszi ezt azon a több mint negyed évszázados tapasztalat és szakmai ismeretek birtokában, hogy mikor mivel tud a legtöbbet adni: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek.


Az adománygyűjtés lehetséges támogatási formái

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet átutalással és csekken is segíteni a 11705008-20464565 bankszámlaszámon. A Tesco áruházakban 250 forintos kupon vásárlásával adhatunk adományt. A segélyszervezet Adománypontján, az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a karitatív szervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban is gyűjtik a pénzfelajánlásokat. Az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében pedig az ott vásárolt forralt bor és más finomságok árával támogathatjuk a kitűzött célokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.