EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Érd

Táncolva búcsúztak az iskolától

Nem akármilyen év ez az érdi Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola életében. Nemcsak azért, mert kilenc osztály százötvenhét diákjára kerültek fel az iskola elvégzését jelző kis szalagok, hanem azért is, mert ez a mostani volt az intézmény fennállása óta a hatvanadik szalagavató rendezvény.

A tanárok különleges táncprodukcióval készültek, ezúttal esernyőkkel

Az ilyenkor szokásos menetrend szerint megnyitóval kezdődött az ünnepség. Sajátos szerepet foglal el a Kós iskola mint szakképző intézmény a városban, sőt a régióban is, erről már több alkalommal nyilatkozott – a Lokál Extra hasábjain is – Dózsa Lajos igazgató. Ezúttal is a Magyarországon gondot okozó szakember-ellátottságról beszélt, valamint arról, hogy a probléma megoldásához az iskola milyen módon tud hozzájárulni. Egyebek között elmondta, hogy már több mint tízezer hallgató távozott az intézményből szakmával, szakképzettséggel, érettségivel „felvértezve”, hogy megbecsült szakemberek vagy akár egyetemi hallgatók legyenek.


A megnyitót követően a végzősök osztályfőnökei megkapták a szalagokat, amelyeket hamar fel is tűztek a diákok ruhájára. Az osztályfőnököket a város vezetése nevében Simó Károly alpolgármester is köszöntötte. Ezután lehetett gyönyörködni a különböző táncprodukciókban, természetesen elsősorban a fiatalok elegáns keringőjében.

Az est fénypontja a végzősök elegáns keringőzése volt

Sajátos színfoltja volt a rendezvénynek a tanárok tánca, ezúttal esernyőkkel.

A rendezvény végén a szülők, barátok, ismerősök is levonulhattak a lelátóról és együtt táncoltak az immár szalaggal ékesített végzősökkel
Fotók: Boros Sándor

Végül pedig a szülők, barátok, ismerősök is levonulhattak a lelátóról, és együtt táncoltak az immár szalagot viselő végzősökkel.

Kapcsolódó Cikkek