EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Hódmezővásárhely

Tárlatvezetéssel ért véget a 65. Őszi Tárlat

December 2-án volt az utolsó alkalom, hogy meg lehetett tekinteni a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat alkotásait az Alföldi Galériában. A közgyűjteményben, a zárónapon Hézső Ferenc festőművész értelmező gondolatai közepette búcsúzott a tárlat.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a legrégebb óta létező kortárs képzőművészeti seregszemle Magyarországon, de ennek ellenére minden évben megújul, friss és gondolatébresztő alkotásokkal lepi meg az érdeklődőket. Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója elmondta, hogy az idei tárlatnak is nagyon jó volt a visszhangja – mind a kritikusok, mind a laikusok körében, sokan látogatták az Alföldi Galéria termeit. A múzeumigazgató azt is hozzátette, különösen nagy öröm az, hogy rengeteg fiatal látogatta a kiállítást, illetve a kiállító és díjazott művészek között is számos olyan akad, akik a fiatalabb generáció tagjai. Az ő dinamizmusuk is érződött a tárlaton.


Hézső Ferenc festőművész tárlatvezetésével búcsúzott a kiállítás

A zárónapon egy különlegességgel is készültek. Hézső Ferenc festőművész kalauzolta végig a vendégeket a kiállítás termein. A vásárhelyi alkotóművész elmondta, hogy emberi korban mérve is nagyon szép szám a 65, és ő maga szinte együtt nőtt fel a tárlattal, amelyen az 1960-as évek óta rendszeres kiállítója. Az idei tárlatra is két művel készült, amelyek mindegyike aktuális kérdéseket tárgyal. Hézső Ferenc hozzátette, hogy az idei tárlaton különösen nagy hangsúlyt kaptak az intimebb témák.

Kapcsolódó Cikkek